La CUP va ocupar ahir la seu d’Endesa a Girona, situada al carrer riu Güell, com a protesta per l’augment del cost de la llum. El diputat de la CUP Dani Cornellà i altres càrrecs electes de la formació van participar en l’acció, que ha aturat l’activitat de l’oficina mentre ha durat la protesta. En un comunicat, Cornellà denuncia que 20 anys després del procés de liberalització de les elèctriques a Espanya i a la Unió Europea el preu de la llum ha augmentat més d’un 100% , mentre que el salari mitjà ho ha fet només un 20%.

La CUP critica que en el darrer hivern el cost de la llum va encarir-se un 27% mentre la pobresa energètica va en augment arreu del país i que l’actual escalada de preus està assolint màxims històrics.

«Les famílies veuen com augmenta els seu empobriment i han d’assumir un cost desmesurat per un dret bàsic en mans d’empreses que els ofereixen un servei molt deficient, en barris sencers d’aquesta ciutat i d’altres, o en zones concretes del país que a la mínima es veuen privades de llum», critica el diputat.

Cornellà considera «insuficients i temporals» les mesures que ha pres el govern per rebaixar un 22% del cost de les factures perquè considera que cal «d’una vegada per totes acabar amb els beneficis milionaris de les energètiques»