Girona ha presentat aquest matí el cartell de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2021, que se celebraran del 28 d'octubre al 7 de novembre. L'autor de la proposta d'enguany és el gironí Juanjo Valeros, dissenyador gràfic i professor de l'Institut Santiago Sobrequés. "Volia plasmar al cartell les ganes que tenim tots de festa, després d'haver estat tancats a casa", ha explicat el dissenyador.

Al cartell s'hi pot veure l'skyline de Girona cobert de focs artificials de colors amb elements identificatius de la ciutat entremig. Un d'aquests símbols gironins que Valeros ha volgut ressaltar és l'esport del Bèlit, que es practica al barri gironí de Sant Narcís d'on és veí.

Juanjo Valeros amb el disseny que ha fet per Fires de Sant Narcís 2021 Marc Martí

Sobre la intenció del cartell, Valeros ha dit que "és un homenatge als focs artificials que s’han suspès algun any; una festa sense focs, no és una festa". L’any 2017 es va decidir suspendre’ls després de les càrregues policials durant la celebració referèndum de l’1 d’octubre i el 2020, per la pandèmia de la covid-19.

Valeros ha guanyat el concurs de cartell de fires d'entre sis propostes. L'elecció l'ha fet una comissió tècnica d'especialistes en cultura i art. El tinent d'alcalde Quim Ayats ha destacat l'alt nivell de tots els dissenys que es van presentar.

Valeros ha guanyat el concurs de cartell de fires d'entre sis propostes Marc Martí

L'Ajuntament de Girona encara no ha desvetllat com serà el model definitiu en què se celebraran aquestes fires per mantenir a ratlla la pandèmia i respectar les mesures sanitàries. "Confiem que les condicions sanitàries ens permetin celebrar unes fires tan lluïdes com sigui possible", ha destacat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.