Totes les entitats que van demanar tenir barraca per Fires de Sant Narcís podran participar a la barra comunitària que s’instal·larà a la Copa (dues barres d’uns 25 metres de llargada). Inicialment, el 20 de setembre, l’Ajuntament de Girona havia fet el sorteig a les entitats interessades a tenir barraca, amb la previsió que només se’n poguessin instal·lar vuit per garantir les mesures sanitàries contra la covid-19.

Tot i això, el govern municipal sempre ha remarcat que el format de les activitats de fires estaria obert fins a l’últim moment per adequar-se a les restriccions que hi hagi vigents en aquelles dates (entre el 28 d’octubre i el 7 de novembre).

Deu dies després, el passat 30 de setembre, l’Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats van pactar que, en lloc de les tradicionals barraques, s’instal·larà una sola barra compartida per totes les entitats a qui els va tocar el sorteig.

En un comunicat, l’Ajuntament va explicar que les barraques amb barra comunitària donen una capacitat d’adaptació molt més alta a les entitats participants, també en el cas que es flexibilitzin les mesures establertes pel PROCICAT. Així mateix, van anunciar que els beneficis serien equitatius entre les vuit entitats a qui va tocar el sorteig de les barraques. La barra comunitària estarà oberta tant a la zona de barraques com a la zona de concerts.

Totes les entitats, dins

Ara, però, en una nova reunió s’ha comunicat a les entitats que a la barra hi podran participar totes les interessades. Així, a més de les vuit associacions a qui els va tocar el sorteig (La Fal·lera Gironina, Diables de l’Onyar, Club Esportiu Santa Eugènia de Ter CESET, Club Rítmica, CE Pontenc, Associació Salsa Jove, Casal Independentista El Forn, i el Consell estudiants de la UdG), també s’hi afegiran les que es van quedar fora del sorteig: el Girona Club Hoquei, el Club Voleibol AVAP, el Club esportiu Patinatge Artístic Girona, l’AEiG Pare Claret, els Naturalistes de Girona i el Club d’Escacs Gerunda. A més, s’hi sumarà una quinzena entitat de la Universitat de Girona, que encara està pendent de concretar-se.

Encara queden moltes incògnites pendents de resoldre, com per exemple de quina forma s’accedirà al recinte perimetrat, o si caldrà seure a la zona de les barraques.

La voluntat de l’Ajuntament de Girona és adaptar totes les activitats relatives a Fires de Girona a les restriccions que marqui el PROCICAT en aquelles dates. Per aquesta raó, s’està treballant en diversos escenaris.