L’expropietari de l’hotel Nord Gironí de Sarrià de Ter (tancat l’any 2012), Francesc «Quico» Ramió Vila , va morir el 4 de novembre als 73 anys. Hoteler i cuiner, va dirigir l’establiment des de 1975 fins el desembre de 2012. L’hotel s’havia construït amb l’arribada de l’autopista i s’hi havien fet multitud de celebracions. Era el responsable de la secció La Cuina del Xef, de la revista Parlem de Sarrià.

«Era un bon conversador, coneixedor de la gent de Sarrià i excel·lent cuiner», explicava ahir la historiadora local Assumpció Vila. Vila recorda que provenia d’una família de botiguers del carrer Major. Es va casar amb una metgessa asturiana, Chita Mier Albert, i deixa un fill.

El seu pare era Francesc Ramió Guillot, botiguer. La seva mare era Maria Vila Palop, que provenia d’una família de Gelida (el pare era un encarregat de can Torras). Tenia tres germans: Joaquim, que és metge cardiòleg i viu a Sarrià; Mia, mare de l’exalcalde, expresident del Parlament i actual conseller Roger Torrent; i Joan, gestor.