La secció quarta de l’Audiència de Girona va haver de suspendre ahir un judici d’abusos sexuals perquè la víctima, menor d’edat, s’ha escapat del centre d’acollida i no es va presentar.

El tribunal ha declarat la víctima, de 16 anys, en situació de parador ignorat i ha assenyalat pel pròxim setembre la nova vista, que es farà tot i que la perjudicada no es presenti. És la segona vegada que la vista se suspèn: la primera va ser per culpa de la covid-19.

Els fets van tenir lloc entre l’agost i l’octubre de 2018, uns mesos després que l’acusat anés a viure amb la seva parella i els seus fills, entre els quals la víctima, que llavors tenia 13 anys.

Segons relaten les acusacions, el processat aprofitava les vegades que estaven sols a casa per fer-li tocaments i comentaris de caràcter sexual. La víctima va relatar que els tocaments tenien lloc quan estaven sols a la cuina i al sofà, quan el professat entrava dins l’habitació de la menor a buscar la bicicleta, quan li donava diners perquè anés a comprar i quan l’ajudava a entrar les bosses del supermercat.

S’enfronta a cinc anys

La víctima va explicar els tocaments a la seva tutora de l’institut i també a la seva educadora del mateix centre. Això va derivar en una resolució de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que la va declarar en situació de desemparament i va ingressar a un centre d’acollida. La DGAIA n’ostenta la custòdia.

Les acusacions li demanen a l’acusat una pena de presó de cinc anys per un delicte continuat d’abusos sexuals. A més, també li reclamen que indemnitzi la menor amb 3.000 euros pels perjudicis morals que li ha ocasionat.

També demanen que se l’inhabiliti per qualsevol professió que requereixi contacte amb menors durant set anys, i que no es pugui acostar ni parlar amb la víctima durant cinc anys.