L'Ajuntament de Girona ha engegat una campanya de cooperació conjunta amb els comerços de la rambla de la Llibertat per mantenir verds els escocells d'aquest espai.

Aquesta acció, segons informa el consistori, pretén que els comerciants i establiments de restauració de la zona contribueixin al manteniment "d'un entorn agradable que ajudi a atraure negocis, sigui un reclam per als vianants i potenciï la visibilitat del carrer i del seu entorn més amable".

Sota el lema "Enjardina Girona. Rega el teu escocell", el consistori pretén implicar els establiments a naturalitzar els espais urbans tenint cura de les flors plantades als escocells més propers al seu negoci i que es troben ubicats al llarg de la Rambla.

Actualment, hi ha 39 escocells, 27 dels quals han estat plantats amb flors diverses.

A hores d'ara s'han adherit a la campanya 18 establiments: Roosik, Foot Locker, Universal, Guillamet, Estanc Rambla, Unik, Matsata, Jott Girona, Misako, Giralt, Casa Pijaume, Hidden Coffee Roasters, Caganer.com, Pop Mobile, Siphone, Shizen'na, Tomasa i l'Oficina de Turisme.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ressaltat en un comunicat que "tots els establiments han rebut molt positivament aquesta iniciativa i la seva resposta adherint-se a la campanya amb tan bona disponibilitat demostra el grau d'implicació que el teixit comercial i de restauració té vers la ciutat i la gran funció de cohesió social que realitzen".