L'Ajuntament de Girona va fer públic ahir el balanç final del recompte de sense sostre que un centenar de voluntaris, coordinats pels serveis socials municipals, van fer la nit de dimecres a dijous. Un recompte que va trobar 86 persones dormint als carrers de la ciutat, 26 més que en el darrer que es va fer fa sis anys. Dels 86, 82 eren homes i 4 són dones. Un 53% tenien nacionalitat estrangera, un 10% espanyola i un 37% no es va poder constatar perquè no va respondre o bé aquesta pregunta del qüestionari o bé no en van voler respondre cap. Ara bé, els tècnics municipals estimen que la majoria eren de nacionalitat estrangera.

«Els processos de recuperació i d'estabilització són difícils i llargs. Es parteix de situacions molt cronificades que es fan més complicades perquè no sempre es compta amb el suport de la persona, però cal ser-hi per quan la persona cerca realment fer un procés de millora», va apuntar ahir la regidora de Drets Socials, Núria Pi, que va agrair la participació dels voluntaris mobilitzats a través de la Sopa i de diferents associacions com Càritas, Creu Roja o Traçant Camins.

El recompte de persones sense sostre a la ciutat està coordinat des del Centre d'Acollida i Serveis Socials La Sopa i compta amb la col·laboració de diverses entitats i voluntariat vinculat a La Sopa.