El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha reconegut aquest matí en la jornada d’inici de campanya per les municipals del partit a Girona que la ciutat és una de les zones «més difícils» de tot l’Estat pel nombre de simpatitzants, però ha revelat que confia en fer «un salt important» en les eleccions del mes de maig. En aquest sentit, de cara a les eleccions municipals de 2023, Fernández afirma que confia en que permetin «recuperar el lideratge constitucional» del partit.

Insta Catalunya a canviar el model econòmic «deteriorat en els darrers set anys pel procés separatista»

Durant l’acte, que s'ha celebrat a l’Hotel Carlemany, també ha fet referència a la retenció d’empreses. En aquest sentit, ha afirmat que si Catalunya vol atraure empreses o aconseguir que les que hi són s’hi quedin, ha de canviar el model econòmic «deteriorat en els darrers set anys pel procés separatista». «No podem fregir els empresaris a impostos», ha sentenciat, referint-se a la recent polèmica sobre l’eliminació de l’impost de patrimoni a Andalusia. De fet, el president andalús, Juanma Moreno Bonilla, havia fet una crida als empresaris catalans a tributar a la seva comunitat. «El Govern de Catalunya vol exercir competències il·legals i es nega a exercir les que té».

El govern «més inestable»

També s'ha referit al Govern i ha assenyalat que l’actual escenari amb disputes entre ERC i Junts és «preocupant». «Catalunya té el govern més inestable de les comunitats autònomes, només comparable al de Pedro Sánchez», ha sentenciat Fernández. Per aquest motiu, el president català del PP ha afirmat que presentaran una proposta de resolució per a demanar una moció de confiança al president Pere Aragonès. «Ha arribat el moment de recordar-li el compromís que va adquirir durant la investidura, quan va prometre que ho faria», ha dit. «Ara no pot posar d’excusa les discussions amb la CUP per deixar-ho al marge», ha continuat.

Fernández també ha incidit en el lideratge econòmic que considera que Catalunya «ha perdut de forma ràpida en els últims set anys», coincidint amb el procés independentista. «El govern diu que és l’efecte de la centralitat que exerceix Madrid, quan fa anys que és així». I ha afegit: «Quina casualitat que s’hagi perdut just en el moment en què es treballa per l’independentisme». A més, ha afegit que «com a catalans, volem que les empreses que estan aquí es quedin».

Presència autonòmica 

En l’acte d’inici de campanya també hi van participat el vicesecretari d’Economia, Juan Bravo, i el secretari general del PPC, Santi Rodríguez; el president del PP Badalona i del grup popular a la Diputació de Barcelona, Xavier García Albiol i la diputada del PP al Parlament Lorena Roldán, a més de membres destacats del partit a nivell local, autonòmic i estatal.