La motocicleta va ser el mitjà de transport més ràpid en desplaçar-se de l’hospital Santa Caterina de Salt a l’hospital Josep Trueta de Girona. Va imposar-se (ja estar-hi 13 minuts) amb poc marge respecte la bicicleta (14 minuts a i 30 segons) en una cursa en la que també hi van participar el taxi, el patinet elèctric, el cotxe i la girocleta, que van estar-hi entre 22 i 30 minuts l’autobús (56 minuts) i a peu (48 minuts). Ho organitzava Mou-te en bici amb la col·laboració d’un grup de treballadores de l’hospital saltenc.

La moto va guanyar sí, però les dades de l’organització demostren que no és mitjà més sostenible ja que el seu funcionament comporta un consum de gasolina i genera emissions de C02 (com també el bus, el taxi o el cotxe). Els mitjans elèctrics, necessiten carregar-se.

Cal millorar l’autobús

Si es té en compte un trajecte de 5,5 km, el bus genera 374 grams de CO2, la moto 572 grams, el taxi 869 grams i el cotxe 1.027 grams. Tant l’autobús com la girocleta necessiten de la compra d’un bitllet o un abonament.

D’aquesta manera, l’organització manté que la bicicleta és la més «competitiva per la seva rapidesa, cost i impacte ambiental». Lamenten molt «negativament» que les connexions de bus provoquin que, fins i tot, un vianant arribi abans i reclamen «millorar el transport públic» perquè «trajectes com aquests siguin viables pels usuaris».