Un any i mig amb l’oficina de la Defensora de la Ciutadania de Girona apuntalada

S’ha de substituir tot el sostre que està en mal estat i s’hi han detectat tèrmits

L’Ajuntament va obrir un concurs públic per poder abordar el canvi de tota la sala però es va trobar que cap empresa va presentar una oferta per executar el treball

La Defensora i una de les treballadores de l’Oficina amb la biga apuntalada des de fa més d’un any.

La Defensora i una de les treballadores de l’Oficina amb la biga apuntalada des de fa més d’un any. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Oficina de la Defensora de la Ciutadania de Girona porta un any i mig, aproximadament apuntalada per problemes estructurals i per la presència de tèrmits, a l’espera que es canviï tot el sostre de la sala. Fa uns mesos, la nova defensora, Marta Alsina, demanava un espai «digne» en la presentació de la memòria d’actuacions de l’any 2022. Es referia tant a la ubicació de l’espai en sí, que considera que no és l’idoni,  com a l’estat d’aquest, sobretot el d’una biga. Mentrestant, atén als ciutadans que tenen desavinences amb l’administració municipal, alguns dels quals marxen de l’espai amb les mans al cap en veure la situació d’una sala noble situada als baixos de l’edifici consistorial.

L’Ajuntament ha intentat posar remei a l’escenari. Però ha topat amb una de les situacions que s’estan convertint en habituals a l’hora de convocar un concurs públic per tirar endavant una obra: Haver de declarar un concurs desert. Va licitar els treballs per uns 16.697 euros però cap empresa va fer una oferta per poder ser escollida per fer la reparació pertinent. Era el 9 d’agost del 2022.

L’expedient per a la contractació dels serveis per a la redacció del projecte d’obres de substitució del sostre dels serveis administratius de l’Oficina de la Defensora de la Ciutadania, s’havia signat el 6 de maig d’aquell any.

Es tornarà a provar

Fonts municipals han assenyalat que «està previst que es torni a licitar la redacció del projecte d’obres». Com en moltes de les licitacions desertes, abans d’obrir un nou concurs, caldrà revisar els preus dels materials que es considera necessari per ajustar el pressupost a l’alça per mirar que aquest cop sí que s’hi presenti alguna empresa.

La substitució del sostre de l’espai ocupat pels serveis administratius de l’Oficina de la Defensora de la Ciutadania afecta directament a aquest servei i també a la Secció d’Estadística, que està situada just a la planta superior.   

El projecte previst, tot i ser bàsicament l’execució d’una intervenció estructural, és extensiu a la totalitat de la sala de la planta baixa afectada pel sostre, i també a la part proporcional de la planta primera. En aquest sentit, fonts municipals han explicat que l’actuació haurà «d’incloure la renovació de la totalitat de la sala».

Subscriu-te per seguir llegint