Girona incorpora els dos primers busos elèctrics a la flota de transport municipal

Els nous vehicles començaran a circular al setembre

Dos busos elèctrics que se sumen a la flota de vehicles de TMG.

Dos busos elèctrics que se sumen a la flota de vehicles de TMG. / Ajuntament de Girona

ACN

L'Ajuntament de Girona ha incorporat dos autobusos elèctrics a la flota de Transports Municipals del Gironès (TMG). Seran els dos primers vehicles elèctrics que tingui la companyia encarregada del transport públic a la ciutat i l'objectiu de la inversió (994.000 euros) és anar cap a un model de transport públic amb zero emissions i fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat. Els dos busos estan parcialment finançats amb fons dels Next Generation i són de la marca IVECO. A dia d'avui TMG té 35 busos, amb una mitjana d'edat de 9,2 anys d'antiguitat. En els últims anys s'han comprat vehicles de gas natural (deu en total) a l'espera que els fabricants milloressin l'autonomia de les bateries elèctriques per garantir el servei.

Els autobusos elèctrics no es posaran en funcionament fins al setembre. La tinenta d'alcalde de Transició Ecològica de Girona, Cristina Andreu, ha remarcat que la intenció del govern local és renovar de forma progressiva la flota de TMG i "enfortir la xarxa" de transport públic per tal que el bus sigui "el principal mitjà de transport per creuar la ciutat".

En mobilitat encara hi ha altres projectes pendents d'acabar que han rebut fons Next Generation. De moment, queda pendent la creació de dotze estacions de la Girocleta, la construcció de l'aparcament dissuasiu a la rotonda de Mas Gri i la creació d'un carril bici d'1,7 km que uneixi Girona amb Vilablareix.