Tret de sortida a les oposicions de la Policia Municipal de Girona

S’han convocat places per un agent, un sergent i tres caporals, però no són per augmentar la plantilla

Agents de la Policia Municipal de Girona.

Agents de la Policia Municipal de Girona. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

Ahir es va celebrar la primera prova del concurs d’oposició per accedir a les places convocades pels futurs membres de la Policia Municipal de Girona. En total s’han convocat cinc places, però cap d’elles és per augmentar la plantilla, com fa temps que reclamen els membres del cos. En aquest cas, és per substituir als nous comandaments o cobrir les places que van deixar alguns agents en jubilar-se. En concret, s’ha convocat una plaça per un agent, una altra per un sergent i tres per la de caporal.

Alguns dels requisits que s’han demanat per poder fer les proves és que els participants han de tenir el títol de Batxillerat, Tècnic o una altra d’equivalent o superior. A més, també es demana una altura mínima, per dones 1,55 metres i per home 1,60 metres. Una altra de les exigències és acreditar el nivell B2 de català i, de fet, les persones que s’han quedat fora de poder fer les oposicions, ho han fet per no acreditar aquest nivell de llengua catalana. En el cas dels agents, se’n van presentar més de 125 per fer aquesta prova, i una desena van quedar fora per no acreditar el nivell B2 de català.

De totes maneres, aquesta convocatòria per formar part de la Policia Municipal de Girona «ni molt menys elimina la manca d’efectius que hi ha», diu el portaveu del sindicat SIP-Fepol, Sergi Fernández. I és que aquestes places «només substitueixen» llocs que havien quedat vacants i «la plantilla no s’amplia», afirma. De fet, Fernández detalla, com en altres ocasions, que Girona té un «greu problema» per manca d’efectius. «Com a mínim» està trenta places inferiors -i un màxim de seixanta- pel que marquen les ràtios espanyola i europea. Aquesta ràtio és amb la qual es fixen els membres del sindicat per valorar quants agents falten en el cos de la Policia Municipal de Girona -i d’altres municipis.

Nova protesta en el ple

El passat mes de setembre la Policia Municipal de Girona va decidir plantar-se i no fer hores extra per exigir millores quant a la Valoració de Llocs de Treball (VLT). En aquest cas, reclamaven, i encara reclamen, millores salarials i més agents, entre d’altres. Des de llavors, protesten abans de cada ple municipal abans de l’entrada dels regidors a l’Ajuntament. Sergi Fernández confirma que, amb el canvi d’equip de govern, «continuaran les protestes» i demà seran a la plaça del Vi abans del ple.

Tot i així, el portaveu del sindicat SIP-Fepol explica que «creiem que hi haurà predisposició» per part del nou equip de govern per continuar amb les negociacions. De fet, afirma que hi va haver una trobada informal i «han demostrat molt bona voluntat». De totes maneres, el que sí que van demanar des del sindicat al nou equip de govern va ser «certesa i transparència perquè no passi el que va passar amb l’anterior govern». I és que quan semblava que quan l’acord entre les dues parts estava a punt de tancar-se, l’Ajuntament, encapçalat per Marta Madrenas, es va fer enrere.

Subscriu-te per seguir llegint