El PSC demana actualitzar els plans i programes i els serveis municipals

En el ple de dimecres presentarà una moció amb l’objectiu que el mandat 2023-2027 estigui marcat pels principis del bon govern i guiat pels principis de la transparència i la democràcia. 

La façana de l'Ajuntament de Girona.

La façana de l'Ajuntament de Girona. / DdG

Redacció

El PSC de Girona presentarà, en el ple municipal de dimecres, una moció per millorar les polítiques de bon govern de l’Ajuntament. En aquest sentit, demanarà actualitzar «dos pilars fonamentals», com detallen en un comunicat per la definició, planificació i seguiment de les polítiques. Per una banda, la carta de serveis municipals i, per l’altra, els plans i programes municipals

La formació detalla que les vint-i-sis cartes de serveis de Girona es van desenvolupar el 2007. Tanmateix, van ser actualitzades per última vegada entre 2009 i 2013 i, per aquest motiu, no estan adaptades a la Llei de transparència, accés a la informació públic i bon govern, que va ser aprovada l’any 2014. 

Per altra banda, hi ha vint-i-set plans i programes municipals que es poden identificar a la pàgina web de l’Ajuntament. No obstant això, n’hi ha dotze que estan caducats, com el pla municipal d’igualtat, així com el pla d’igualtat de tracte i discriminació de les persones LGTB, el pla d’acció de mobilitat escolar, el pla local d’habitatge de Girona i el pla d’actuacions per a la gestió de la flora exòtica invasora (FEI). També hi ha quatre altres plans que caduquen aquest any.

Així, el PSC creu en la necessitat d’actualitzar les directrius estratègiques de les polítiques municipals per tal de definir les línies de treball en matèries de gran transcendència municipal com són l’habitatge, l’ocupació, el comerç, el turisme, el medi ambient o la igualtat, amb l’objectiu que el mandat 2023-2027 estigui marcat pels principis del bon govern i guiat pels principis de la transparència i la democràcia.