Veïns i comerciants han de netejar un carrer del Barri Vell de Girona i critiquen la inacció municipal

A l’encreuament de la travessia Auriga amb el carrer Albareda s’hi poden arribar a trobar defecacions humanes 

L'Ajuntament assegura que coneix la problemàtica i que hi intervé periòdicament

L’encreuament de la polèmica, al Barri Vell.

L’encreuament de la polèmica, al Barri Vell. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Associació de Comerciants del Modern del Barri Vell de Girona ha fet un crit d’auxili per la «manca de neteja al Barri Vell». En concret expliquen que a la travessia Auriga, a tocar del carrer Albareda «hi ha una problemàtica profunda» amb la presència de persones sense sostre que deixen la zona bruta. Fins i tot, hi ha « deposicions humanes dia sí i dia també» que «fan insuportable passar per aquest tram de carrer a escassos metres de l’ajuntament».

Exposen que han contactat amb l’àrea de sostenibilitat, amb la regidora de Seguretat i del barri, Sílvia Aliu, i que utilitzen la bústia d’avisos, però que «no veuen la neteja». Fins al punt que, assenyalen que «hi ha vegades» que estan fins a set o vuit dies sense que ningú faci res».Algun cop, alguns veïns que «van a comprar lleixiu i intenten adecentar el pas». Admeten que es tracta d’una zona complicada perquè la part interior de l’edifici Fòrum, que està en aquest encreuament, és de propietat privada, però estan convençuts que hi ha d’haver una «solució».

Plantegen també il·luminar els aparadors o obligar als protietaris que es facin càrrec del manteniment de la façana. «Podria ser part de la solució, però el més eficient per ara és que passin a netejar cada dia, amb o sense aigua, però amb dedicació», conclouen.

Resposta municipal

Des de l’Ajuntament, s’ha indicat que coneixen la problemàtica de la zona. Assenyalen també que «periòdicament es neteja, si cal amb aigua». A més, expliquen que quan reben un avís, «es procedeix a netejar-lo» com ha succeït recentment.