Una Festa Major a Santa Eugènia per afrontar les dificultats «plegats»

El portaveu d’«Aigua és vida», Pau Masramon, crida a protegir el Ter en la lectura del seu pregó

Des de l’1 de setembre, i fins al 17, Santa Eugènia està de festa major. Una celebració que organitza l’Associació de veïns del barri i que ahir va celebrar el pregó i el sopar popular. Segons Reinald Roca, l’objectiu de les festes d’enguany és intentar conviure per solucionar els problemes que hi van sorgint al barri: «com més ens divertim plegats, més junts estem per afrontar les dificultats».

De moment les activitats de la festa han sigut un èxit de participació i els veïns han pogut assistir a activitats tan diverses com la passejada de les hortes, xerrades sobre temes diversos o activitats esportives, des d’escacs fins a campionats de petanca. Avui es farà el mercat de segona mà i aquesta nit s’ha programat la Festa Africana. «Esperem que la festa major enforteixi el barri, per així poder afrontar els problemes que ens venen al damunt», declara Roca.

El pregó

Una altra de les problemàtiques que afecta directament els veïns és la crisi climàtica. Tothom ha patit la calor d’aquest estiu, però segons Roca, la gent de Santa Eugènia ja venen arrossegant problemes d’aquest tipus des de l’any passat. Segons el president de l’asociació de veïns, des de l’octubre fins a la primavera passada quasi no va ploure i això va afectar les hortes del barri. Els hortolans havien d’anar a buscar aigua amb galledes al riu o a les fonts. Per això van decidir que el pregó el faria Pau Masramon, portaveu de l’associació «Aigua és Vida». Així que, ahir a les nou de la nit, abans del sopar popular, Masramon va llegir el seu discurs. Aquest, estava molt enfocat a animar a la població de Santa Eugènia a què protegeixin el Ter. El que buscava amb aquest pregó era implicació social, que la gent de Santa Eugènia senti el Ter com un riu propi, ja que, com va dir Masramon, com que Girona i Santa Eugènia el comparteixen, també han de compartir lluita. A part d’això, el portaveu d’«Aigua és vida» va avançar que vol proposar que la pròxima palanganada de l’associació, que es farà el 22 de març, que és el dia mundial de l’aigua, es faci a Santa Eugènia.

Subscriu-te per seguir llegint