Girona FM inicia temporada amb l’estrena d’un programa sobre bàsquet femení

“I aquesta veu”, amb entrevistes a locutors històrics gironins, i “Tots som GEiEG” són les dues altres novetats d’una graella on es mantindran “Girona en joc”, “La Tertúlia”, “Garcia i Terribas associats”, “Escacs en joc” i les retransmissions del Girona FC

Les emissions es podran recuperar en format podcast a través de la web gironafm.cat i la programació s’anirà completant amb nous continguts en les properes setmanes

La seu de la ràdio municipal, Girona FM, al carrer Balmes.

La seu de la ràdio municipal, Girona FM, al carrer Balmes. / Marc Martí

L’emissora municipal Girona FM inicia avui la nova temporada 23-24, un curs que arrenca amb la voluntat de posar les bases que han de permetre potenciar la informació i l’entreteniment local a través de l’elaboració de contingut propi i la col·laboració amb el conjunt del teixit associatiu, econòmic, esportiu i cultural de la ciutat.

La principal novetat serà el programa “Faldilles alineades”, un programa quinzenal de les periodistes Emma Granyer, Clara Julià i Clara Vicenç, que serà un exercici de memòria del bàsquet femení gironí. Al llarg de tota la temporada l’espai entrevistarà les dones protagonistes d’aquest esport creant un fil conductor que expliqui l’evolució del bàsquet femení a casa nostra des del naixement fins a l’actualitat, sense descuidar també els reptes de futur. “Faldilles alineades” no serà un programa lligat a l’última hora informativa, sinó que vol ser un programa centrat en les experiències personals de cadascuna de les convidades. Es podrà escoltar quinzenalment els dijous, de 15 a 16 h, i els diumenges, d’11 a 12 h, i en format podcast a través de la web gironafm.cat, i en plataformes com Ivoox.

L’altra novetat de la graella serà el programa “I aquesta veu?”, una producció de Papi Guardiola i Josep Plaza “Lites”, que s’emetrà cada dimecres a les 15.30 h amb reemissió els dissabtes a les 12 h. L’espai vol posar en valor les veus que han protagonitzat les ones gironines en les darreres dècades, locutors i locutores de programació musical, entreteniment o informatius, que recordaran els seus inicis i una manera de fer ràdio quan no hi havia els mitjans tecnològics actuals a l’abast. El primer programa tindrà com a convidat Quim Lladó, actual responsable de premsa i protocol de la Generalitat a Girona. El programa es podrà escoltar en format podcast a la web gironafm.cat, i s’emetrà també en altres emissores locals gironines.

D’altra banda, el GEiEG tindrà també per primera vegada un programa propi i d’aquesta manera evolucionarà la secció que tenien dins el magazín matinal que es produïa fins ara. Sota el títol “Tots som GEiEG”, Carles Baldellou repassarà durant 25 minuts l’activitat esportiva, social i cultural de l’entitat. El programa s’emetrà quinzenalment els dijous a partir de les 15 h, amb reemissió els diumenges a les 11 h.

La graella de Girona FM mantindrà programes que ja s’emetien la temporada passada: “Girona en joc”, on Pau Villafañe i Josep Coll repassaran cada dilluns de 15 h a 16 h tot el que ha donat de si el cap de setmana esportiu de la ciutat. El mateix equip, amb Arnau Madrià, serà l’encarregat de les retransmissions en directe i íntegres dels partits del Girona FC. Aquest curs 2023-24, també continuarà el programa cultural “Garcia i Terribas Associats”, que conduiran cada divendres de 15 h a 16 h Pere Garcia i Guillem Terribas, i “Escacs en joc”, on Josep Serra del Club d’Escacs Gerunda aproparà amb informació i entrevistes l’actualitat del món dels escacs en clau gironina, cada dimecres a les 15 h.

Finalment, la programació diària arrencarà cada matí a les 9 h amb “El primer cafè”, on es repassarà l’actualitat local. Entre 9.30 h i 10.30 h serà el moment de “La tertúlia”, que els dilluns se centrarà en el món esportiu i estarà conduïda per Pau Villafañe i que de dimarts a divendres estarà moderada pel periodista Jordi Grau per analitzar tot el que passa a la ciutat. Cada migdia a les 14 h hi haurà “L’informatiu”, on Pau Villafañe explicarà les notícies de Girona i el seu entorn.

Tots aquests programes es podran escoltar o descarregar en línia a través de la web gironafm.cat, amb la voluntat de potenciar cada vegada més la distribució digital dels continguts elaborats a l’emissora.

En les properes setmanes la programació s’anirà completant amb nous programes. Properament es posarà en marxa l’edició d’un nou magazín matinal per donar veu a totes les entitats i sectors de Girona, per assolir l’objectiu que Girona FM sigui una ràdio de servei públic, oberta al conjunt de la ciutadania.