Quart farà una diagnosi per detectar les necessitats de la gent gran

Es farà un procés de recollida de dades a les 626 persones majors de 65 anys que hi resideixen

Imatge del conseller delegat Marc Puigtió amb l’alcalde de Quart, Ferran Rodero

Imatge del conseller delegat Marc Puigtió amb l’alcalde de Quart, Ferran Rodero / Ajuntament de Quart

Redacció

L’Ajuntament de Quart, amb la col·laboració del Consorci Benestar Social Gironès-Salt, iniciarà aquest mes d’octubre una recollida de dades per conèixer la realitat social dels majors de 65 anys del municipi. Així mateix, la diagnosi que en sorgeixi també servirà per detectar i prevenir totes aquelles situacions de risc i necessitats socials relacionades amb aquest col·lectiu.

D’aquesta manera, l’estudi permetrà conèixer les diferents necessitats del col·lectiu i desenvolupar polítiques específiques que solucionin els problemes reals de la gent gran de Quart.

Aquesta diagnosi es durà a terme durant el mes d’octubre al terme municipal de Quart, mitjançant un procés de recollida de dades a les 626 persones majors de 65 anys que hi resideixen.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat que gràcies a aquesta iniciativa «per primera vegada Quart disposarà d’una radiografia real de les necessitats de la gent gran, la qual ens permetrà donar una resposta eficaç davant d’un col·lectiu que representa el 15% de la població del municipi. Alhora, serà l’instrument que ens permetrà desenvolupar polítiques socials que donin resposta a necessitats futures i donar-los la cobertura necessària. ». A més, ha volgut destacar que «hem de treballar la prevenció com a eina d’anticipació. És impossible treballar la prevenció i desenvolupar polítiques socials efectives si no coneixes quina realitat tens.”

L'estudi

Amb la voluntat de conèixer la realitat social de la gent gran del municipis de Quart i detectar-ne les seves necessitats i riscos psicosocials, l’Ajuntament de Quart i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt impulsa l’estudi “Accions de diagnosi i suport a la població major de 65 anys”. L’objectiu de la diagnosi, segons el conseller delegat de Serveis Socials, Marc Puigtió, «és revisar, actualitzar i millorar les polítiques socials relacionades amb la gent gran del municipi».

A més de detectar situacions de risc o de possible vulnerabilitat social, l’estudi proporcionarà informació i orientació sobre els serveis adreçats a la gent gran del municipi. I, al mateix temps, permetrà desplegar al territori programes especialitzats de foment de l’envelliment actiu i de suport a l’autonomia personal.

L’estudi “Accions de diagnosi i suport a la població major de 65” forma part del Programa comarcal de suport a l’Autonomia i la Dependència del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, i abans de Quart, s’ha dut a terme a Campllong, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva, Llambilles, Sant Julià de Ramis, Medinyà i Vilablareix.