Aquest és el cartell dels nous Pastorets de Girona

L’artista Pau Morales l’ha ideat pensant en la renovació de l’obra i s’ha inspirat en els grafitis

La presentació del cartell dels Pastorets, aquest matí a la plaça dels Apòstols.

La presentació del cartell dels Pastorets, aquest matí a la plaça dels Apòstols. / Aniol Resclosa

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El cartell dels Pastorets de Girona d’aquest any mostra un estil modern i transgressor amb l’objectiu de mostrar un format renovat de l’emblemàtica obra que, després d’un any d’absència, es tornarà a representar al Teatre Municipal.  

L’artista gironí Pau Morales ha sigut l’encarregat de dissenyar-lo i tenia clar que volia «trencar» amb els models més minimalistes d’altres anys, en què els racons de la ciutat de Girona prenien el protagonisme. «En aquesta ocasió he volgut fer un disseny simple per tal de donar més importància a les lletres, que ressalten molt a sobre un fons lila i que centren la imatge central del cartell», explica. Per altra banda, Morales treballa molt l’art urbà i els grafitis en les seves obres i s’ha inspirat en aquesta tècnica a l’hora de dibuixar les lletres i pintar el fons. «He jugat amb les esquitxades dels esprais», matisa. A més, ha escollit el dimoni, un dels personatges més emblemàtics dels Pastorets, com a «grafiter» que convida tothom a veure el cartell. Finalment, hi apareixen una barretina, com a símbol dels pastors i, per altra banda, un xai, un nou personatge que prendrà protagonisme.

L‘obra nadalenca es representarà els dies 25, 26, 29 i 30 de desembre i anirà a càrrec de la nova Associació Pastorets de Girona, després que el grup Proscenium deixés les representacions per la mort de Joan Ribas, que en va ser el director durant 41 anys. Els nous pastorets mantindran l’essència original però hi haurà elements nous. Les entrades estan a la venda i ja en queden poques per a algunes funcions.