Veïns de Font de la Pólvora es queixen de constants talls de llum en els últims dies

Endesa explica que un cable d’uns vint metres es va haver d’arreglar de forma provisional perquè estava fet malbé a causa de sobrecàrregues

Gairebé la meitat dels punts de servei elèctric del barri no tenen contracte i els fusibles s’han fos per sobrecàrrega

Operaris d’Endesa a un punt de comptadors del barri.

Operaris d’Endesa a un punt de comptadors del barri. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

L’Associació de Veïns de Font de la Pólvora s’ha queixat en els últims dies, a través de les xarxes socials, de talls de llums constants a diferents carrers d’aquest barri de Girona. Segons detallaven a X (antic Twitter) els talls van començar el passat 1 de gener i, fins diumenge, es van produir de forma regular als carrers Castanyer, Avellaner, Roure i Mimosa. En una piulada asseguren que «fa dies que marxa el llum i és una llàstima amb aquest fred».

Fonts d’Endesa expliquen que diumenge es va fer una reparació d’urgència i es va arreglar l’avaria de forma provisional davant unes incidències que davant unes incidències que es van produir per sobrecàrrega. I és que un tram d’un cable d’una vintena de metres situat entre el carrer Castanyer i Avellaner estava fet malbé a causa de sobrecàrregues. Al llarg d’aquesta setmana, Endesa farà la reparació definitiva amb el canvi del cable.

Frau elèctric

A principis de 2022, Endesa va invertir 130.000 euros per reforçar la xarxa elèctrica de Font de la Pólvora i sumar un segon centre de transformació, a part d’estendre noves línies de baixa tensió a diferents carrers. Tot això, perquè gairebé la meitat dels punts de servei elèctric del barri no tenien contracte ni comptador. Així, es va produir un deteriorament dels fusibles, que es van acabar fonent per frau elèctric. Entre 2019 i 2022, quan es van fer les reparacions, el barri havia patit uns 2.000 talls de llum per sobrecàrregues en tres anys. A finals del 2019, l’Ajuntament de Girona i Endesa també van engegar un pla per intentar posar fre al frau elèctric.

Ara, ha passat tres quarts del mateix. Tot i aquestes reparacions i haver potenciat el servei, gairebé la meitat dels veïns del barri han continuat sense contracte des de 2022. Des del febrer de 2022 fins fa uns dies s’ha viscut amb tranquil·litat elèctrica al barri, sense talls. Els nous fusibles instal·lats fa dos anys han aguantat fins ara. Tanmateix, amb el pas del temps s’han anat deteriorant a causa del frau elèctric i els fusibles s’han tornat a fondre, el que ha provocat, novament, talls de llum al barri.

Subscriu-te per seguir llegint