Un camp de futbol abandonat i ple de deixalles per tot arreu

Les instal·lacions de la Salle, a la carretera de Palau, fa des d’abans de la pandèmia que no s’usen

La propietat afirma que vol reprendre l’activitat com més aviat millor, però ha de fer una Pla Especial

Algunes persones aprofiten el forat a la tanca per entrar a les instal·lacions per jugar a futbol, però també s’hi han comès actes vandàlics, amb vidres trencats per tot arreu i desenes d’ampolles i llaunes tirades

Un dels espais interiors, ple de deixalles.

Un dels espais interiors, ple de deixalles. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

El club de futbol UE la Salle Girona va desaparèixer abans de l’esclat de la pandèmia. Amb ell, també es van acabar les activitats esportives a les instal·lacions de la carretera de Palau i que són propietat de la xarxa d’obres educatives dels Germans de les Escoles Cristianes, popularment més coneguts com a Germans de La Salle. Amb el pas dels anys, així, el complex s’ha anat deteriorant. No només per la falta de manteniment i per l’inevitable transcurs del temps. Hi ha persones que passen per un forat obert de la tanca i van a fer alguns partidets de futbol amb els amics aprofitant que la gespa artificial està en prou bon estat. Però també hi ha gent que ha comès actes vandàlics i robatoris que han deixat les instal·lacions molt deteriorades.

Passejant pel complex es poden veure encara restes de samarretes del club de futbol i documentació d’algun futbolista tirades dins els vestidors. Això no té importància, perquè també hi ha una gran quantitat de vidres trencats per tot arreu i desenes d’ampolles de plàstic i llaunes de begudes. I un munt de deixalles més per tot arreu, sigui als vestidors, a la part on hi havia el bar o a l’espai que s’utilitzava per deixar el material. També es pot comprovar com el quadre elèctric ha estat saquejat, igual que els cables de coure, que són molt preuats. A més, s’han emportat diferents cables dels interruptors de llum i alguns dels marcs i portes dels vestidors.

Tot això, davant la indignació dels veïns de la zona o, simplement, de la gent que va per aquell indret a passejar. Alguns expliquen que és perillós per la mainada que va a divertir-se i a jugar a futbol allà. Especialment a l’estiu. Amb tants vidres per allà, pot ser que algun acabi prenent mal. Fins i tot, alguns testimonis afirmen que en alguna ocasió han vist xeringues i gent dormint als vestidors, o el que en queda d’ells. 

Els vidres trencats estan escampats arreu de les instal·lacions, sigui dins els espais tancats o a fora.

Els vidres trencats estan escampats arreu de les instal·lacions, sigui dins els espais tancats o a fora. / Marc Martí Font

Recuperar l’activitat

En tot cas, la a xarxa d’obres educatives dels Germans de les Escoles Cristianes té la intenció de reprendre l’activitat esportiva a les instal·lacions. En tot cas, es necessiten fer una sèrie de reformes i millores per poder tornar a practicar futbol. I és que les instal·lacions es van tancar ja fa uns quants anys i amb el pas del temps s’han anat deteriorant.

Segons el centre educatiu, l’objectiu és reprendre l’activitat esportiva com més aviat millor amb totes les garanties de seguretat i qualitat. Tanmateix, per poder fer-ho calen algunes intervencions a la instal·lació esportiva per tal que «compleixi amb les normatives vigents». Per aquest motiu, s’han fet «diferents trobades amb els tècnics de l’Ajuntament de Girona», que han informat que s’ha de dur a terme un Pla Especial, indispensable per poder-hi fer alguna intervenció. Així, des del centre educatiu es treballa amb arquitectes i professionals en aquest Pla Especial per tal que «pugui ser presentat i aprovat en Ple Municipal».

El camp de futbol es va inaugurar el 1986 i va deixar d’utilitzar-se abans de la pandèmia.

El camp de futbol es va inaugurar el 1986 i va deixar d’utilitzar-se abans de la pandèmia. / Marc Martí Font

Les instal·lacions es van inaugurar el novembre de 1986, amb unes remodelacions que es van fer la temporada 2007-2008. En l’àmbit esportiu el club va anar creixent any a any, però l’entitat tenia un deute econòmic bastant gran i es va decidir deixar el club de futbol i també les instal·lacions. Va ser a partir de llavors que les instal·lacions es van deixar d’utilitzar. Fa temps s’havia parlat de fer un pavelló a la zona de la pista de bàsquet que hi ha en aquestes instal·lacions. Fins i tot, hi havia la possibilitat de connectar aquest pavelló amb el del Vedruna (en les instal·lacions on competeix la Unió Girona), que queda a tocar de l’espai, però el projecte no va arribar a bon port per temes econòmics. També diferents clubs han preguntat per fer servir les instal·lacions, I és que a Girona falten espais on els diferents equips de futbol puguin acollir els entrenaments. De moment, però, tot està aturat.

Subscriu-te per seguir llegint