Concurs exprés pel director financer de les aigües de Girona i ordinari pel gerent

Pel darrer càrrec directiu vacant, l’Ajuntament ha actuat amb un procediment d’urgència i només ha donat dos dies per presentar-se al procés selectiu

Per la gerència i la direcció tècnica se segueix una via normal i hi ha hagut quasi un mes per oferir-se

L’Ajuntament ho justifica indicant que s’han quedat sense càrrecs directius a l’empresa pública

Una imatge d’arxiu de la seu de la companyia d’aigües de Girona, Salt i Sarrià, al carrer Ciutadans.

Una imatge d’arxiu de la seu de la companyia d’aigües de Girona, Salt i Sarrià, al carrer Ciutadans. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La plaça del director financer de l’empresa pública Cicle de l’Aigua del Ter (CATSA) va ser la darrera en quedar vacant però serà la primera a cobrir-se perquè s’ha activat un «procediment d’urgència» on els interessats només han tingut dos dies per presentar-se. L’anterior responsable va plegar fa pocs dies «per motius personals». La data de publicació de les bases del procés selectiu per optar a la plaça es van fer públiques el 17 de gener i el termini per presentar-se començava l’endemà i acabava el dia 19 d’aquest mateix mes.

El dia 24 ja es van fer les entrevistes als dos finalistes i encara no s’ha escollit qui ocuparà el càrrec. S’hi havien presentat tres persones més que es van descartar perquè no acreditaven cinc anys experiència en àmbits de gestió vinculats a l’administració pública o entitats vinculades a la prestació de serveis públics. La retribució anual per al nou director financer serà de 72.000 euros anuals bruts.

La diferència

Aquest calendari a ritme frenètic és ben diferent del que s’ha estipulat per escollir un gerent i un director tècnic, on la persona que estava al capdavant dels dos càrrecs va ser acomiadada el juliol de l’any passat per una falta greu. En aquest cas, les bases vàlides pel procés de selecció de la gerència es van publicar el 5 de desembre de l’any passat i els interessats podien presentar la seva candidatura fins al 2 de gener d’enguany. Pel que fa a la direcció tècnica, les bases es van publicar el 20 de novembre de l'any passat i els candidats es podien presentar fins al 14 de desembre.

Ambdós processos estan encara en la fase d’al·legacions dels aspirants que inicialment s’havien descartat perquè no havien lliurat la documentació requerida. Als dos concursos s’hi van presentar un total de 38 candidats però provisionalment, només 14 havien passat el primer tall. El gerent tindrà una retribució anual bruta de 78.000 euros i el director tècnic, 72.000 euros.

La justificació municipal

Fonts de l’Ajuntament han explicat que la diferència del ritme per cobrir els càrrecs es deu al fet que quan es va acomiadar la gerent «es va fer el procés ordinari perquè encara hi quedava el director financer, un altre càrrec directiu» però que quan va plegar el director financer es va fer un procés d’urgència perquè «no hi ha més càrrecs directius». 

Subscriu-te per seguir llegint