Educació demana a l'Ajuntament de Girona aclarir quins espais posa a disposició per a l'Institut Ermessenda

Les famílies van protestar la setmana passada.

Les famílies van protestar la setmana passada. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

 Els Serveis Territorials d’Educació a Girona, manifesten la seva sorpresa en saber que l’Ajuntament de Girona no disposava de l’informe per argumentar l’impediment de mantenir el lloguer de l’edifici del Casal Bisbe Cartañà, com a una de les seus de l’Institut Ermessenda de Girona. I insten l’Ajuntament que es pugui continuar amb el lloguer com fins ara, mentre l’ens local no estigui en disposició de fer la cessió del solar per poder construir la seu definitiva.

En un comunicat, el Departament d’Educació expressa el seu suport a les famílies perquè la situació per al curs vinent no canviï respecte a aquest curs, perquè entén que seria la solució òptima.

El Departament d’Educació procedeix a actuar en terrenys o espais que cedeixen els ajuntaments, per això admet que la situació és delicada, i demana a l’Ajuntament de Girona que si opta per la sessió de terrenys a Can Prunell, cal que aquesta es faci efectiva de manera immediata per tal que la Generalitat pugui disposar del temps necessari per tenir els mòduls a punt per a l’inici de curs.

La Generalitat de Catalunya continuarà treballant per oferir a la comunitat escolar de l’Institut Ermessenda la millor opció possible per encarar els propers cursos i per poder iniciar la construcció del nou edifici de l’institut com més aviat millor, un cop l’Ajuntament de Girona hagi aportat el solar.