A judici un acusat de violar una menor drogada a Girona

El processat, que s'enfronta a 10 anys de presó, diu que aquell dia van quedar però que ella no es va presentar

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat de violar una menor de 14 anys aprofitant-se que ella estava inconscient pel consum de drogues el gener de 2021 a Girona. Ambdós es van conèixer a través de les xarxes socials, quan ell tenia 27 anys. Segons l'acusat, van parlar durant un mes, fins que el dia 23 van decidir quedar per conèixer-se. El relat de la víctima, que sustenta la fiscalia, assegura que cap a les 19 hores van anar al domicili on vivia ell, i que compartia amb dos nois més.

Van consumir alcohol i marihuana, i a conseqüència d'aquesta ingesta, la víctima va adormir-se. Cap a les cinc del matí, l'acusat va dur-la a la seva habitació mentre ella encara estava adormida, va estirar-la al llit, li va treure la roba i amb ple coneixement de l'edat de la víctima, va violar-la, segons subratlla el fiscal. La víctima ha declarat a porta tancada perquè encara és menor d'edat, però durant el judici s'ha pogut saber que ha explicat que va despertar-se a mitjanit amb un dolor molt fort, i que va trobar-se l'acusat damunt seu.

El processat, per la seva banda, defensa que aquell dia va anar amb un amic que tenia cotxe en un aparcament de Bescanó, on havia quedat amb ella, però que no es va presentar, i que mai l'ha arribat a conèixer. Llavors, va tornar a casa. Allí hi havia els seus companys de pis i alguns amics que van estar tota la nit, segons han declarat, en una habitació que feia d'estudi, perquè un d'ells és enginyer de música. Només un d'ells ha dit que va sentir la veu d'algú altre que no era l'acusat, però no ha precisat que fos una noia.

A la causa hi ha aportades unes converses d'Instagram on es pot veure que ambdós van tenir una conversa on parlaven de veure's aquell dia.

Trastorn de conducta

Els informes psicològics realitzats a la víctima deixen de manifest que té un trastorn de conducta i que té un perfil psicològic "inestable", per culpa d'un context familiar difícil. La menor va començar un tractament terapèutic uns mesos abans dels fets, i les especialistes han manifestat que durant els dies posteriors als fets va coincidir que estava més inestable del que era habitual. Pel que fa a la fiabilitat del seu relat, els professionals de l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal han assegurat que el seu relat és creïble i que sap diferenciar la veritat de la mentida.

Les anàlisis que li van fer a la víctima uns dies després van detectar-li marihuana però no es va trobar rastre d'alcohol, fet que es pot deure al fet que ja l'havia metabolitzat. Ella manifesta que va veure tres copes de ron.

La fiscalia li demana 10 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys amb accés carnal. En canvi, la defensa demana que se l'absolgui, perquè assegura que més enllà de la declaració de la víctima no hi ha cap altra prova externa que corrobori els fets.