La via pública i l’enllumenat capitalitzen les queixes i avisos dels veïns de Salt

El portal municipal d’avisos, queixes i suggeriments de l'Ajuntament va rebre 495 observacions durant l’any 2023

Imatge de fulles en una carrer de la vila

Imatge de fulles en una carrer de la vila / Aj. de Salt

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El portal municipal d’avisos, queixes i suggeriments de l'Ajuntament de Salt va rebre durant l’any 2023 un total de 495 observacions per parts dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Aquesta xifra suposa un descens del 25,5% respecte a l’any anterior, ja que a l’inici del 2022 el municipi es trobava immers en una vaga d’escombraries que va distorsionar a l’alça les xifres que es rebien per aquest canal de comunicació entre administració i ciutadania. Les àrees que mobilitzen més als ciutadans per escriure i avisar al consistori són qüestions a la via pública, amb pràcticament un centenar d’avisos, afectacions diverses a l’enllumenat públic amb una vuitantena de queixes, o la neteja viària, amb unes 70 entrades a registre amb alguna petició ciutadana.

Aquest canal de comunicació entre ciutadania i administració és un procés ràpid i avaluable que permet fer seguiment a la incidència, avís o suggeriment que s’hagi entrat. De mitjana, es triga com a molt tres dies a obtenir resposta per part de l’administració, segons un comunicat de l'Ajuntament.

Suggeriments, avisos i queixes

Si es mira per tipologies, es van rebre una seixantena de suggeriments, uns 131 avisos i més de 300 queixes durant l’any 2023. El consistori anima als ciutadans que davant de qualsevol anomalia que puguin detectar no dubtin a utilitzar aquest canal per fer-ho saber al consistori, ja que és una manera efectiva perquè l’àrea en qüestió pugui conèixer la incidència, si no ha arribat per algun altre costat. El mes que es van rebre més queixes i avisos va ser el mes de novembre de l’any passat amb 59 entrades, mentre que el mes de març va ser quan se’n van rebre menys amb només 20 avisos.

La xifra d’encara no mig miler d’avisos i queixes durant el 2023 a la vila de Salt és la més baixa dels darrers quatre anys, i és que la particularitat del 2020 va fer que empressin el sistema 626 cops els ciutadans, mentre que el 2021 es van entrar 539 incidències o 665 durant l’any 2022.