Desapareix dos cops de la plaça d’Europa de Girona la bandera europea

Alguns veïns afirmen que les van treure del màstil uns manifestants per fer-hi onejar una bandera de Palestina

Màstil sense bandera a la plaça d'Europa.

Màstil sense bandera a la plaça d'Europa. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La plaça d’Europa de Girona ha perdut un dels seu grans símbols, la bandera blava amb les estrelles del vell continent que sol onejar al màstil situat en un dels costats de l’espai. Fa diverses setmanes que la bandera ha desaparegut.

Alguns veïns assenyalen que, almenys dues vegades, han vist com durant els actes de suport al poble palestí que hi ha hagut a diferents punts de la ciutat, alguns manifestants feien baixar la bandera d’Europa per alçar-hi la de Palestina. El darrer cop hauria sigut fa diverses setmanes. I des d’aleshores, el màstil resta orfe d’estendard. Fons municipals han explicat que «La bandera europea va desaparèixer i s’ha restituït en dues ocasions. En les properes setmanes se’n tornarà a col·locar una de nova».

Altres banderes

En altres ocasions, l’Ajuntament de Girona, aprofitant els dies internacionals, hi ha fet onejar la bandera de la ONU o la de la Unesco.

Canvi d'escultura i de rotonda

Els veïns d’aquest punt de Sant Narcís estan molt atents des de fa temps a qualsevol canvi a la zona, des que les obres pe construir l’estació soterrada del Tren d’Alta Velocitat (TAV) al parc Central. Aquells interminables treballs van provocar la marxa de la històrica escultura d’Andreu Alfaro Per a Europa, que ara està situada en una rotonda a tocar de la Devesa. Al seu lloc, hi ha l’escultura Univers de Francesc Torres Monsó. A més, les obres van convertir la rotonda en una cruïlla. I la pista poliesportiva a tocar de la cruïlla no té cap element (cistelles o porteries) per la disputa dels veïns amb l’administració.   

Subscriu-te per seguir llegint