Dos canvis en les regidories marquen el ple de Salt

Fanny Carabellido (Junts) pren possessió del càrrec, mentre que Lluïsa Blanch (PSC) renúncia a l’acta

Lluïsa Blanch (PSC) deixa de ser regidora a Salt.

Lluïsa Blanch (PSC) deixa de ser regidora a Salt. / PSC Salt

Josep Coll

Josep Coll

El ple municipal que es va celebrar aquest dilluns a la tarda a Salt va estar marcat per dos canvis pel que fa a regidors. En aquest cas, Estefania Carabellido Bruns (Junts) va prendre possessió com a regidora de l’Ajuntament de Salt, mentre que Lluïsa Blanch (PSC) va renunciar a l’acta i aquest dilluns va fer el seu últim ple. 

En el cas de Fanny Carabellido va agafar el relleu de Robert Fàbregas, qui fins al desembre va ser el primer tinent d’alcalde dins l’equip de govern que formen ERC i Junts. Fàbregas va deixar el càrrec per «motius personals» i portava l’àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones. Ara el seu lloc l’ocupa a partir d’ara Carabellido, que va ser la cinquena de la llista de Junts en les municipals i la primera que es va quedar a les portes d’entrar al consistori. Carabellido va ser regidora a Salt de l’any 2007 al 2019.

En principi, Carabellido farà les mateixes tasques que feia Fàbregas. És a dir, dins l’àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones. Tot i així, ahir només va prendre possessió del càrrec i ara falta que hi hagi un decret per la delegació de competències de l’alcalde que es farà en els pròxims dies. En el moment de prendre possessió va afirmar que continuarà «treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada».

Mentrestant, Lluïsa Blanch deixarà de ser regidora de Salt per representar els socialistes gironins al Senat. Blanch, que des del 2019 era regidora, va ser la segona de la llista del PSC en les últimes eleccions municipals, per darrere Joan Martín. Blanch va apuntar que «avui deixo l’acta, però no la meva dedicació a Salt». El seu lloc l’ocuparà, a partir del pròxim ple, Lovepreet Singh Kaur, el setè de la llista en les eleccions. Nascut el 1994 a l’Índia, viu a Catalunya des de fa quinze anys i des del 2018 a Salt.