El monestir de Sant Daniel de Girona acollirà, el proper dimarts 24 de maig a partir de les set del vespre, una conferència de David Jou i Mirabent titulada Cant Espiritual: poesia i ciència en l’experiència cristiana. La xerrada està organitzada pels Amics del Monestir de Sant Daniel i compta amb la col·laboració de Justícia i Pau i el Centre Cristià Universitari.

Tal com subratllen els organitzadors, Jou és un reconegut científic, catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la UAB i doctor honoris causa per la Universitat de Girona. Alhora, també és un poeta d’inspiració cristiana amb una important obra editada. En aquests moments és el president de la fundació Joan Maragall de Cristianisme i Cultura, i té una estreta relació amb el monestir de Sant Daniel.

La seva darrera obra poètica és El Cant Espiritual, en la qual es planteja «de quina manera l’home i la dona contemporanis, postmoderns, podem atansar-nos al fonament d’una realitat tan incònita com el que alguns anomenem Déu»? En aquest sentit, els Amics del Monestir de Sant Daniel pensen que serà «una molt bona ocasió d’escoltar els poemes i la reflexió humana i cristiana d’aquest home savi».