Tenir un gat com a mascota: tot són beneficis

Coneix els set beneficis de tenir un gat 

Els nens se n'enriquiran molt 

Els 7 beneficis de tenir un gat com a mascota

Els 7 beneficis de tenir un gat com a mascota / freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Tenir una mascota és un dels millors regals que la vida ens pot fer. Per això, és molt important cuidar-la i tractar-la amb amor. Normalment, solem tenir gats, gossos, ocells o hàmsters com a tal. Però si el que volem és gaudir d'una bona companyia i tenir beneficis per la salut, el gat és el nostre millor aliat.

Els beneficis de tenir un gat

1. No necessita gaire espai per conviure. Amb una caixeta, un lloc on jugar i un altre espai on fer les seves necessitats, en té més que suficient.

2.Acabarà amb els insectes i rosegadors. En cas de l'aparició d'algun d'ells, els fulminarà en un moment, gràcies al seu instint de caça.

3.Ajuden a reduir l'ansietat i l'estrès. Acariciar i passar estones amb el nostre gat, ens ajudarà a calmar-nos i a sentir-nos en pau, mentre ell està feliç perquè li dediquem temps. Tot i que, hi ha alguns gats que són una mica esquerps. Una mascota nota quan estem tristos, ansiosos... I per si sols, ens vindran a oferir consol, amb la seva companyia.

Els gats ens ofereixen estabilitat emocional

Els gats ens ofereixen estabilitat emocional / freepik

4.Són autosuficients. Es netegen sols i no necessiten una atenció constant. Els gossos, en canvi, necessiten sentir l'afecte de l'ésser humà d'una forma més continuada.

5.Educa els nens. Tenir una mascota fa adquirir una responsabilitat a l'infant. A més, se li haurà d'ensenyar a cuidar-lo i a tenir-li afecte i empatia, uns valors que, últimament estan fallant en la nostra societat.

6.Tenen una vida llarga. El fet que siguin animals amb una esperança de vida alta, farà que puguis gaudir més del teu gat i crear un vincle afectiu més fort.

7.No se'ls ha de passejar. Tenint jocs i espais dedicats exclusivament per a ells, no necessitaran res més. Així podem gaudir d'una mascota, sense haver de tenir una responsabilitat extra per haver-lo de treure a passejar diàriament.