PREMIO BBVA A LA SOSTENIBILITAT EMPRESARIAL

El Periódico i BBVA premien la sostenibilitat empresarial

WEB ROS00338v2 (2)

WEB ROS00338v2 (2)

Amb la finalitat de posar en valor el nom d’empreses catalanes que duen a terme activitats respectuoses amb el medi ambient, El Periódico i BBVA convoquen el Premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial, que reconeix idees de negoci disruptives enfocades a reduir el dany mediambiental i desenvolupar alternatives als productes contaminants, alhora que fomenten conceptes com el reciclatge o la reutilització. En alguns casos es tracta de models de negoci o projectes sostenibles; en d’altres, canvis de producció o directament serveis o productes dirigits a la sostenibilitat.

De les 30 empreses que van presentar la seva candidatura durant els mesos d’abril i juny, el jurat ha seleccionat vuit finalistes, segons criteris tècnics (innovació, viabilitat tècnica i potencial de replicació), criteris de sostenibilitat (beneficis ambientals, socials i econòmics) i criteris estratègics (compromís corporatiu). L’esmentat jurat està compost per Albert Sáez, director d’El Periódico; Joan Carles Alba, director del segment Pimes BBVA Catalunya; Marta Escamilla, responsable de l’Àrea de Sostenibilitat del Centre Tecnològic Leitat; Mar Isla, assessora en Inversió d’Impacte i Recaptació de Fons per a la Sostenibilitat; Alba Cabañas, membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya i Joan Barfull, responsable del departament de medi ambient de Pimec. 

La decisió del jurat es donarà a conèixer durant l’entrega de premis que tindrà lloc el pròxim dia 19 de setembre, a les 18.30 hores, a la seu de BBVA de la plaça d’Antoni Maura de Barcelona. El primer premi, valorat en 15.000 euros, consisteix en una pàgina de contingut patrocinat als diaris El Periódico, Regió7 i Diari de Girona, tant en paper com també en digital. El segon premi, valorat en 7.000 euros, serà equivalent a la publicació de mitja pàgina de contingut patrocinat en aquests mateixos mitjans.

Els finalistes

Entre els finalistes hi podem trobar Bumerang, una empresa innovadora dedicada a proporcionar solucions d’envasos reutilitzables per a la indústria de la restauració. També Circoolar, que dissenya, produeix i confecciona roba i uniformes laborals ètics i sostenibles; ClicKoala, un cercador que permet a qualsevol persona trobar opcions de productes i serveis que compleixen alts estàndards ambientals i socials; o Iaios, que té com a producte estrella jersei de punt fabricat de la mateixa forma que ho solien fer les nostres àvies.

També aspiren a proclamar-se guanyadors Groots, empresa nascuda el 2018 per desenvolupar nous mètodes agrícoles de precisió més eficients i sostenibles; Dan*na, dedicada al desenvolupament i producció de nous biomaterials sostenibles per al sector industrial; Natulim, un comerç electrònic dedicat a la venda de tires de detergent ecològic i ultraconcentrat; i Pots, que recupera envasos utilitzats del gran consum, els higienitza i els torna a l’envasador per donar-los una nova vida.