La Fundación Bertelsmann i Repsol celebren el IX Foro de la Alianza para la FP Dual

 Els experts debatran el 21 i 22 de novembre sobre un model d'èxit per al futur de la Formació Professional

Última edició del Fòrum Aliança per a la FP Dual, celebrat l'octubre del 2022 a Saragossa.

Última edició del Fòrum Aliança per a la FP Dual, celebrat l'octubre del 2022 a Saragossa.

 L'esdeveniment organitzat per la Fundación Bertelsmann i Repsol tindrà lloc al Campus Repsol de Madrid amb el lema “Un sistema en transició: reptes principals de futur per a una FP amb caràcter dual”. El IX Foro de la Alianza para la FP Dual reunirà representants del món empresarial i educatiu, institucions i experts a nivell nacional i internacional que debatran i exposaran iniciatives i projectes sobre la transició al nou model d’FP.

L'objectiu del congrés és fomentar un espai on es reflexioni sobre l'evolució de la formació professional i el seu futur. Així mateix, en aquest espai de trobada també s'aprofundirà sobre l'educació dual en l'àmbit universitari.

El congrés, que s'ha celebrat des del 2015, es desenvoluparà al llarg de dos dies, que començaran el matí del 21 de novembre. Amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli, l’esdeveniment es durà a terme en un format híbrid. Això significa que els interessats podran assistir de forma presencial al Campus Repsol o unir-se en línia a la sessió de la seva elecció prèvia inscripció a través del web Alianza para la FP Dual.

El Foro tindrà cinc seccions temàtiques:

• FP dual, un sistema en transició.

• Educació dual: construint ponts entre l’educació superior i l’FP dual.

• Transformant l’FP dual: experiències en el món empresarial i en el sector públic.

• FP dual de futur, desafiaments i oportunitats per a un nou model.

• Transformant l’FP dual: experiències i innovació en centres educatius i organitzacions.

A més d’analitzar a fons la situació, els reptes que es plantegen i les perspectives de l’FP Dual amb la participació d’experts en la matèria i representants del món empresarial i educatiu, els joves tindran un paper destacat en aquest espai de debat. Podrem conèixer la seva visió sobre l'actual model d'FP dual.

D'altra banda, al congrés es presentaran diferents projectes i propostes, i també es mostraran les bones pràctiques d'organitzacions i centres educatius, així com els resultats d'un estudi sobre el caràcter dual als centres educatius.

Des de fa més d'una dècada, la Fundación Bertelsmann treballa per fomentar l'ocupació juvenil a través de l'FP dual. La Fundación Bertelsmann, juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d´Espanya, són les entitats fundadores de la Alianza para la FP Dual. El seu compromís amb aquest model formatiu és essencial i té com a objectiu proporcionar una preparació d'alta qualitat que permeti als professionals desenvolupar les seves habilitats i competències en l'entorn professional.