Subaru sempre ha estat una referència al mercat dels crossover. Un concepte de mercat que va sorgir a l´altre costat de l´Atlàntic de la unió de les carrosseries de berlines i monovolums amb la versatilitat d´ús de la tracció total. El Forester és un dels exemples més clars d´un segment que cada cop té més força al mercat espanyol.

Aquest model ocupa un lloc de preferència dins la gamma japonesa, amb un catàleg en el qual destaca de manera notable el concepte de motor Boxer de cilindres situats longitudinalment. Propulsors que han rebut modificacions aquest any, a la vegada que s´ha actualitzat tant l´estètica com l´equipament de tota la gamma. En el cas del 2.0 Dièsel, aquest motor ve amb canvis importants en la seva configuració que li fan millorar considerablement en els seus rendiments d´estalvi.

D´aquesta manera, les xifres d´emissions de CO2 baixen de 167 g/km als 158 g/km, i han aconseguit una baixada del 5% en l´impost de matriculació (del 9,75% al 4,75%). Per altra banda, els consums baixen 0,3 l/100 km, de 6,3 l/100 km a 6,0 l/100 km. Tot això sense alterar considerablement el nivell de prestacions que ofereixen els 147 CV de potència d´una motorització que s´ha convertit en tota una referència en el sector dels «crossover».

Nova imatge i equipament

A part d´aquestes considerables millores tècniques, s´ha fet també un important esforç en millores en el disseny, s´ha incorporat tots els acabats d´un nou disseny de graella frontal, vidres del darrere tintats i tubs d´escapament cromats, que donen més presència al cotxe, així com també el nou disseny dels miralls retrovisors, amb llum d´intermitent integrada, dels acabats Sport Plus i Executive.

El nou acabat d´accés a la gamma, l´Sport Edition, té un preu de 26.150 euros. Un graó per sobre se situa l´Sport Plus, el qual incorpora més elements distintius, com les llantes de 17 polzades, climatitzador dual, barres de sostre, nou quadre de rellotges i navegador, i el seu preu és de 27.250 euros. Al màxim de la gamma es troba l´Executive.

Aquesta versió afegeix al complet equipament dels altres dos models fars de xenó, sostre solar, seients de cuir i ajustament elèctric del seient del conductor. Tot això per un preu de 30.750 euros, 3.500 euros més que l´Sport Plus.

A més, es mantenen al catàleg les versions anteriors Limited i Limited Plus, que ja havien incorporat els detalls estètics i d´equipament del catàleg 2011 del Forester. Entre ells destaca la nova graella frontal, intermitents incorporats als miralls retrovisors, el logotip «Symmetrical AWD» i les llantes d´aliatge de 17 polzades.