Pocs són els cotxes que després de trenta-set anys continuen tenint l'èxit que té l'Opel Corsa. Ara arriba la seva sisena generació, després que el primer veiés la llum allà per l'any 1982. Una història carregada d'èxits, en un model que representa el 23% de les vendes mundials de la marca alemanya.

El nou Corsa, a més, arriba preparat per al futur. A les versions gasolina i dièsel tradicionals, s'hi suma la comercialització d'un model 100% elèctric, basat en una nova plataforma sobre la qual es fabricaran diversos models que pertanyen a les diferents marques que composen el grup PSA (Peugeot, Citroën i Opel).

Nova estètica

El nou Corsa trenca amb la tradicional idea que teníem d'aquest popular model. Estèticament és un vehicle agressiu, que obliga a girar la mirada quan passa al nostre costat i el veiem per primera vegada. En el seu frontal, el pilar A està una mica més endarrerit i el capó se situa més horitzontal, modernitzant les clàssiques línies del model.

Pel que fa al seu predecessor, el nou Corsa guanya en distància entre eixos, amb la qual cosa hi ha més espai disponible per als ocupants, fet que s'agraeix en un vehicle compacte com aquest. Ara serà fàcilment identificable per la seva característica llum diürna en forma d'ala. Una firma lumínica més horitzontal i també més ampla pel que fa al model anterior.

L'interior està orientat cap al conductor. Els comandaments estan agrupats per funcions, un fet senzill però que no sempre es pot aconseguir. La sensació de qualitat ens porta a pensar en un vehicle de caràcter prèmium, fàcil d'utilitzar i predictible.

Tot i créixer en gairebé tots els aspectes, el nou Corsa ha perdut pes. I és que Opel fabrica un model amb un pes que no supera els mil quilos. El nou Corsa pesa aproximadament uns 108 quilograms menys que el model anterior, i baixa el pes en la carrosseria, motor i seients. A més, els enginyers han aconseguit millorar l'aerodinàmica, aconseguint així un coeficient de 0,29. Així, es converteix en un dels models més aerodinàmics de la seva classe. Pel que fa a les motoritzacions, el nou Opel Corsa ofereix propulsors que van des dels 75 fins als 130 CV de potència. Una altra de les novetats és que les caixes automàtiques seran de vuit velocitats, oferint avançats sistemes d'assistència. Pel que fa als acabats, el Corsa n'ofereix tres: Edition, GS Line i Elegance. El preu de partida serà de 16.300 euros.

Aposta elèctrica

No hi ha dubte que la gran novetat en el nou Opel Corsa és la seva arribada a l'era elèctrica. Es tracta d'una versió pionera en el Grup PSA, en utilitzar la nova plataforma que marcarà el futur elèctric de la grup francès. El Corsa-e oferirà una autonomia de 330 quilòmetres segons el cicle WLTP, i una potència de 135 CV. La bateria, de 50 kWh, es podrà carregar de forma ràpida, fins al 80% de la seva capacitat, en trenta minuts. El Corsa-e està preparat per a totes les opcions de càrrega: endoll normal, punt de càrrega de paret (Wallbox) o càrrega d'alta velocitat. La bateria està coberta amb una garantia de vuit anys.

L'estat de la càrrega podrà verificar-se amb l'app «myOpel», i així poder optimitzar en tot moment els temps de càrrega i els costos. Ofereix tres modes de conducció: Normal, Eco i Sport. Amb ells, el conductor pot repartir el consum d'energia en funció de la conducció.