Alfa Romeo afronta la renovació dels Giulia i Stelvio sense canvis estètics gaire importants, però amb un gran pas endavant en dos aspectes: l’infoentreteniment i la conducció autònoma. Arribaran als mercats el proper mes de gener, i són el millor exemple que si una cosa funciona el millor és no tocar-la massa.

Una de les novetats més importants ve donada per les dues pantalles que incorporen. Una al quadre d’instruments, de set polzades, i una altra a la consola central, de 8,8 polzades. Aquesta darrera està destinada al sistema multimèdia, i es pot accionar de manera tàcil o mitjançant un comandament a la consola. Cada usuari pot crear la seva pròpia pàgina d’inici, en què cadascuna de les funcions del vehicle es converteix en una aplicació. D’aquesta manera, només amb el desplaçament horitzontal s’activen les pantalles d’accés a l’Alfa DNA, la ràdio, l’smartphone, el navegador, el climatitzador o fins i tot els serveis connectats i ADAS. Per tant, la interacció és completa i personalitzada.

De fet, el sistema ADAS és una de les altres novetats, ja que s’estrenen nous sistemes d’assistència al conductor que permeten als vehicles oferir el més alt nivell de conducció autònoma amb l’equilibri perfecte entre plaer de conducció i sistemes d’assistència. El resultat s’emmarca en el nivell 2, aconseguit per definició quan el conductor pot deixar que el vehicle controli l’accelerador, el fre i la direcció en condicions específiques, a través de sistemes electrònics que requereixen d’un monitoratge continu per part del conductor. Tot plegat, un suport que permet oferir un major confort en viatges llargs.

Com a vehicle d’accés es troba el nivell d’acabat Super, i des d’aquí la gamma evoluciona en direcció a una elegància i exclusivitat típicament italianes, encara més grans amb la versió Ti, que porta les inicials històriques de "Turismo Internazionale", un nom que sempre denomina els models més equipats i esportius, associats als nivells d’acabat Sprint i Veloce.

Alfa també va aprofitar l’ocasió per presentar el seu patinet Mi Electric Scooter Pro, que està equipat amb una bateria d’alta capacitat que ofereix una autonomia de fins a 45 km amb una sola càrrega, pot pujar pendents de fins a 12°, arriba a una velocitat màxima de 25 km/h i disposa d’una pantalla per monitoritzar l’ús de dades. Té el mateix disseny minimalista guardonat que el Mi Electric Scooter normal: plegable i portàtil.