Tecnologia | Peugeot i-Cockpit

La revolució de la informació

L’i-Cockpit celebra la seva primera dècada amb una nova visió totalment digitalitzada i en format panoràmic

2023

2023 / Telva Somoza Vázquez

Telva Somoza Vázquez

El nou Peugeot 3008 estrenarà al setembre l’última generació del Peugeot i-Cockpit panoràmic. Però vam poder veure un avançament i sentir-lo a primera «vista» gràcies a la realitat virtual. Han passat més de 10 anys des que el 208 presentés aquest revolucionari quadre de comandament, encarregat de guiar als conductors de gairebé 10 milions de vehicles comercialitzats amb aquesta configuració.

2012

2012 / Telva Somoza Vázquez

Un únic panell de 21 polzades. En l’era de la digitalització total, la signatura del lleó ha tornat a demostrar la seva personalitat amb un i-Cockpit centrat en el conductor. Ells ho han denominat Peugeot i-Cockpit panoràmic i s’encarrega d’aglutinar el quadre d’instrumentació digital, els efectes 3D, els comandos per veu, la pantalla tàctil central i les i-Toggles.

2019

2019 / Telva Somoza Vázquez

El nou disseny de l’i-Cockpit panoràmic integra dos d’aquests elements en el ja esmentat únic panell de 21 polzades i alta definició, creant una superfície des del costat esquerre fins a la consola central amb el Head-up Display i la pantalla gran tàctil en un mateix bloc. La seva col·locació li atorga una sensació de pantalla panoràmica flotant, accentuada per una il·luminació ambiental LED.

2021

2021 / Telva Somoza Vázquez

El sistema de fixació és «invisible» des de l’habitacle, atès que es tracta d’un peu posterior que deixa una visió neta dels gràfics que, a més, estan lleugerament corbats cap al conductor. Pot semblar que el copilot queda una mica desplaçat però, des de Peugeot, asseguren que arribarà perfectament a gestionar la pantalla central.

Les i-Toggles estan aïllades i situades sota la sortida de ventilació que queda just sota el bloc de 21 polzades, després del volant. Continua sent un mòdul de fins a sis accessos ràpids per a funcions com guardar un contacte com a favorit, iniciar la navegació habitual a la feina, activar nostra playlist favorita o ajustar la temperatura al gust.

Un altre detall significatiu d’aquest nou Peugeot i-Cockpit és la reubicació dels comandaments de la caixa del canvi al quadre de comandament, just entre el botó d’arrencada i les i-Toggles. Aquesta evolució ens concedeix un panell central molt net i minimalista, protagonitzat per les llums d’emergència com a botó més accessible.

Trobarem una ruleta de volum just sota i els comandos de climatització per damunt, en una fila diagonal. En un segon nivell està la zona de càrrega sense fil de mòbils. D’altra banda, el volant continua sent petit. per garantir una bona maniobrabilitat, i han redissenyat el coixinet central, també més petit, amb un bloc central «aïllat» dels radis del volant, creant un efecte de levitació molt futurista.