Com saber si tens multes de trànsit encara que no hagis rebut la notificació

Només necessites el DNI o la matrícula del vehicle per a comprovar-ho

Irene Roma

Comprovar si tens una multa de trànsit pendent és molt senzill. Tan sols necessites el teu DNI o la matrícula del teu vehicle per saber si hi ha alguna sanció en la DGT que has d'abonar. I descobrir-ho com més aviat millor és el millor, ja que a partir dels 20 dies, les multes no es poden recórrer ni tampoc et podràs acollir al pagament ràpid, que et descompta un 50% de la sanció.

A més, si no pagues la multa de trànsit en el termini establert, aquesta s'encarirà amb un recàrrec del 5%, i amb un 10% si la demora persisteix. El gravamen pot arribar a suposar fins al 20% més de la multa de la DGT i que l'Agència Tributària fins i tot procedeixi a l'embargament de la quantitat corresponent.

Com saber si tens multes de trànsit

Per evitar aquesta situació, el millor és comprovar si tens multes de trànsit pendents. El sistema només serveix per a aquelles sancions que s'extravien o no poden ser lliurades correctament, ni de manera presencial ni de manera electrònica.

El procés és molt senzill, ràpid i gratuït: es fa a través de la web de la DGT. Per accedir-hi necessitaràs el teu DNI, nom i cognoms, o bé la matrícula del vehicle.

El primer és entrar a la Seu Electrònica de la web de la DGT i, després, en el menú 'Tràmits i multes'. Dins d'aquest, accedeix al Tauló Edictal de Sancions i entraràs en la pàgina de consulta de sancions pendents (TEU).

Clica en l'apartat 'Accés al servei sense certificat' i accediràs al cercador de sancions de trànsit, que no és sinó el banc de dades de la DGT, anomenat Testra. A continuació, introdueix la matrícula, el DNI o el teu nom i cognoms i comprova si hi ha alguna multa pendent en la DGT.

Has de tenir en compte que amb la matrícula no necessitaràs ni DNI electrònic ni certificat digital, a diferència del que passa si utilitzes el DNI o el teu nom i cognoms per consultar si tens multes de trànsit pendents.

Una altra opció per comprovar si tens sancions de la DGT és l'app de la Direcció General de Trànsit (miDGT), o bé donar-te d'alta a l'Adreça Electrònica Viària (DEV). A través de qualsevol d'aquests dos canals, Trànsit t'enviarà una notificació advertint-te que tens una multa pendent.