El model Andrés Velencoso ha denunciat avui l'ús sense autorització de la seva imatge per part de Societat Civil Catalana (SCC), associació contrària a la independència que havia difós en les xarxes socials un muntatge amb la fotografia i una frase del model, i que ja ha estat retirat.

En el seu compte de Twitter i Facebook, Societat Civil assegurava "Andrés Velencoso ho té molt clar. Nosaltres també. I tu?", Un missatge que anava acompanyat d'una fotografia en blanc i negre del model amb la frase "Sóc català, espanyol i ciutadà del món", a més del logotip de SCC a la part inferior de la imatge.

En declaracions a Efe, el responsable de comunicació de Societat Civil, Juan Arza, ha demanat "disculpes" a Velencoso per la "polèmica generada per la utilització de la seva imatge", que ja ha estat retirada dels comptes en xarxes socials de Societat Civil.

"Som una associació formada per persones que no ens dediquem professionalment, som amateurs, i està clar que hem comès un error i ho lamentem", ha dit Arza, que ha recordat que en tot cas la intenció era reproduir unes declaracions que "van recollir molts mitjans de comunicació", tot i que entenen lav"disconformitat legítima" de l'actor.

Per la seva banda, Velencoso ha aclarit al seu compte de Twitter: "Davant la utilització de la meva imatge per part d'un partit polític, volia aclarir que no he autoritzat a aquest ni a cap altre partit l'ús de la meva imatge amb fins polítics".

Velencoso ha assegurat que ha posat aquests fets en mans dels seus advocats perquè es prenguin les accions legals oportunes perquè cap partit polític utilitzi ni la seva imatge ni unes declaracions que van ser abocades durant un acte promocional d'un dels seus patrocinadors personals.

Societat Civil està intentant ara de posar-se en contacte amb Velencoso o el seu representant per traslladar personalment les disculpes, ha apuntat Arza, que ha assegurat que l'associació intentarà ser "més cautelosa" en futures accions.

De fet, la de Velencoso no era l'única imatge difosa per Societat Civil, que també havia publicat un altre muntatge similar amb l'actriu britànica Emma Thompson, en aquest cas en al · lusió al referèndum escocès i amb la frase "La independència d'Escòcia és un somni romàntic que no té sentit en un món que ha de derrocar fronteres ", una imatge que també ha estat retirada.