Fer-se gran com a sinònim d’activitat a la residència Sant Jordi

El centre organitza múltiples activitats per afavorir la vitalitat

Un grup de residents a l’exposició Temps de Flors

Un grup de residents a l’exposició Temps de Flors / Residència geriàtrica Sant Jordi

DdG

A la Residència Geriàtrica Sant Jordi de Celrà es vetlla pel benestar físic, social i emocional dels usuaris de la residència i centre de dia, donant molta importància a les activitats ja siguin interiors o exteriors de la residència per afavorir-ne la socialització i la vitalitat de la gent de tercera edat.

A la residència, es mantenen actius cada dia des de primera hora del matí fins a l’hora de sopar. Es comença el dia amb activitats més físiques, fent exercicis per no perdre mobilitat ni musculatura acompanyats per la fisioterapeuta, fent jocs divertits, jugant a bitlles, anelles, punteria amb pilota i moltes altres coses. Matins amb música en directe per cantar cançons tradicionals, riure i ballar sardanes. També van a fer el vermut al bar del poble mentre compartim vivències i «fan safareig» acompanyats d’un bon cafè o bé alguns refrescos.

Estimulació i tallers

A les tardes per mantenir les ments actives, ja que en aquestes edats és molt important, es fa estimulació cognitiva i sensorial. Des de tallers de memòria, atenció, càlcul, velocitat de processament... a manualitats, psicomotricitat fina i gruixada, musicoteràpia, entre d’altres de forma divertida i personalitzant cada resident atent a totes les seves necessitats tant grupal com individualment.

Evidentment, una de les activitats que es realitza setmanalment amb tots els residents és el bingo, en el qual sovint hi ha premi. Per interaccionar amb l’entorn es realitza teràpia canina, activitat molt significativa pel centre i els residents. I ara que s’acosta la calor, fan «XAP-XAP» a la piscina i jocs d’aigua. Per descomptat no es perd cap festa ni celebració important (Nadal, Fi d’any, Sant Jordi, Sant Joan, aniversaris...). A la residència els hi encanta fer sortides a l’exterior per gaudir dels llocs emblemàtics que tenim en el nostre entorn. Des de dinars populars en els quals es comparteix una estona de rialles juntament amb una bona arrossada, a passejades per l’estany de Banyoles i entre altres sortides també van a Girona per gaudir del «Temps de flors».

La residència Sant Jordi és una família i per aquest motiu és important sentir-se com a casa.