Al llarg de la seva extensa filmografia (ni més ni menys que trenta-cinc títols), Clint Eastwood s'ha basat sovint en personatges reals a l'hora de crear els seus relats: des del Charlie Parker de 'Bird' fins al soldat Chris Kyle d''El franctirador', passant pel grup musical The Four Seasons a 'Jersey Boys' o Nelson Mandela a 'Invictus', i fins i tot s'ha posat ell mateix en la pell del cineasta John Huston a 'Cazador blanco, corazón negro'.

A 'Sully', Eastwood s'aproxima a la figura del pilot d'aviació Chesley Sully Sullenberger, el qual va convertir-se en un heroi nacional de la nit al dia en el moment en què va haver de realitzar un aterratge forçós en les fredes aigües del riu Hudson de l'Airbus A320 que pilotava amb cent cinquanta-cinc passatgers a bord. Aquell 15 de gener de l'any 2009 el pilot va aconseguir salvar la vida dels passatgers i tripulants que anaven a bord, i des d'aquell moment, l'anomenat miracle del Hudson va treure el pilot de l'anonimat per convertir-lo en primícia de tots els mitjans d'arreu del món. Tanmateix, i després d'aquesta sorprenent gesta sense precedents, es desencadenaria un drama que afectaria la reputació i la carrera del pilot.

Basant-se en l'autobiografia que el mateix Chesley Sully Sullenberger va escriure conjuntament amb el periodista Jeffrey Zaslow i titulada 'Highest Duty: My Search for What Really Matters', Clint Eastwood elabora un relat d'ascens i caiguda d'un home superat per les circumstàncies que l'afectaren, i on ha tingut la complicitat del personatge real a l'hora d'anar realitzant-ne aquesta adaptació cinematogràfica. En el moment de triar quin seria l'actor idoni per posar-se en la pell del pilot, el cineasta ja va pensar d'entrada en Tom Hanks, intèrpret amb el qual encara no havia treballat i que Eastwood va considerar una figura icònica per encarnar aquesta mena d'heroi per accident. Rodada entre Nova York i Atlanta, Sully també té en el seu repartiment Aaron Eckhart ('Objetivo: Londres', 'Yo, Frankenstein'), Anna Gunn (destacada secundària de la sèrie 'Breaking Bad') i Laura Linney, actriu que ja havia treballat amb Eastwood en films com 'Mystic River' i 'Poder absolut'.