Les tàperes són en realitat el capoll d'un arbust denominat Capparis Spinosa, una planta típica de la zona Mediterrània, on el seu consum es remunta a fa més de deu mil anys.

Algunes de les seves propietats més conegudes són:

  • És diürètica i depurativa.
  • És un excel·lent remei per a les aftes bucals.
  • Evita la fragilitat del cabell i la seva posterior caiguda.
  • És molt hidratant, proporcionant humitat a la pell.
  • La vitamina K que conté ajuda a que els ossos estiguin més forts.
  • Protegeix de les al·lèrgies.
  • Ajuda a la pèrdua de pes gràcies al seu alt contingut de fibra.
  • Millora el tractament de l'epilèpsia.
  • Consumida regularment, intervé en un millor desenvolupament corporal i mental.
  • Disminueix els nivells de sucre, sent molt aconsellable per a les persones diabètiques.

El sabor de la tàpera és una miqueta amarg i salat.

En la cuina mediterrània ocupa un lloc destacat, combinant molt bé amb peixos com el salmó o l'anxova, fet pel qual és freqüent veure-les acompanyant algun d'aquests plats. També combina molt bé en pastes, pizzes o amanides. No obstant això, el seu ús més habitual, és per a cuinar la famosa salsa tàrtara, de la qual la tàpera és el seu ingredient principal.