La macedònia o còctel de fruites, no és més que una mescla de diferents fruites tallades en trossets i amanida amb sucre, licor o suc. Els tipus i les quantitats de fruites utilitzades depèn molt del gust de cadascun, podent-se admetre qualsevol varietat, això sí, tenint en compte que si volem que la macedònia es conservi almenys dos o tres dies, les fruites no han d'estar massa madures. També, cal anar amb cura amb les fruites com les maduixes o el plàtan, les quals s'aconsellen consumir el mateix dia.

Aquesta és la nostra proposta:

  • 1 llimona (per a suc)
  • 2 taronges (per al suc). Pot incloure's una tercera si volem afegir-la també en trossos.
  • 5 o 6 maduixes
  • 1 kiwi
  • 1 plàtan
  • 1 poma
  • 2 rodanxes de pinya
  • 1 préssec
  • 2 cullerades de sucre

La preparació no pot ser més senzilla:

  • Tan sols hem de rentar, pelar (si ho desitgem) i trossejar en daus petits tota la fruita.
  • En un bol, afegirem el suc d'una llimona, que exercirà com a antioxidant perquè la fruita ens aguanti més temps.
  • A continuació anirem abocant una a una les fruites, alhora que remourem suaument perquè vagi absorbint la llimona.
  • Quan tinguem tota la fruita, afegirem un parell de cullerades soperes de sucre i remourem.
  • I, finalment, tirarem el suc de les taronges.
  • Quan estigui tot ben barrejat, taparem el bol amb un film transparent i portarem a la nevera durant unes 2 hores.
  • Una vegada transcorregut el temps, servirem en bols petits.
  • Com dèiem a l'inici, també se li pot afegir un doll d'alcohol o edulcorar amb una mica de mel o algun xarop.