La recepta de Setmana Santa que tant esperaves

Fes els teus bunyols de Quaresma casolans

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Ja ha arribat la Setmana Santa i amb ella les activitats, la gastronomia, la cultura i la història. Així doncs, és temps de gaudir i fer coses que normalment, no fas! Si t'agrada cuinar de segur que t'agradarà la nostra recepta de bunyols casolans de Quaresma

Una recepta fàcil i que no et durà molt de temps. Aquesta recepta la pots preparar amb els més petits de la casa i així divertir-vos mentre prepareu unes postres suculentes per a tota la família. Els bunyols van aparèixer per alleugerar el dejuni en la Quaresma, segons la historiadora Isabel Lugo. La diferència que hi ha entre els bunyols de Quaresma i els de Vent és la massa aromatitzada amb vi dolç, ratlladura de taronja i anís que porten els de Setmana Santa.

Ingredients per preparar els bunyols:

  • 30 grams de mantega
  • 80 grams de farina
  • Ratlladura de taronja
  • 150 mil·lilitres de llet
  • Un ou
  • Una cullerada de vi dolç (Moscatell)
  • Una cullerada de sucre
  • Una cullerada d'anís en gra
  • Oli de girasol per fregir
  • Un pessic de sal

Anem a fer la massa:

  1. Necessitem un cassó petit on posarem la llet, la mantega, el sucre, l'anís en gra, el vi dolç, la ratlladura de taronja i un pessic de sal.
  2. Ho posarem a escalfar fins que arribi a l'ebullició i seguidament, el retirarem del foc.
  3. Afegirem la farina i ho remenarem amb una espàtula fins que aconseguir fer una massa fina.
  4. Posarem el cassó al foc i remenarem fins que la massa quedi desenganxada de les parets del cassó.
  5. Quan es refredi, afegirem l'ou batut i ho remenarem fins que quedi integrat amb la massa.

Ara toca fregir els bunyols:

  1. Escalfem una paella fonda amb una bona base d'oli de girasol
  2. Amb una màniga pastissera o amb l'ajuda de dues culleres petites anem fent petites boletes amb la massa i les posem dins l'oli calent fins que quedin daurades. L'oli no pot estar massa calent perquè si no no es faran bé per dins i no agafaran el volum desitjat, han de quedar esponjoses i inflades.
  3. Retirem els bunyols i els posem sobre paper absorbent per retirar l'excés d'oli.

Ha arribat el moment final:

Quan encara estan calents, els podem arrebossar amb sucre glaç o amb sucre i canyella. Una altra opció, si som més llaminers, serà farcir-los de crema o nata muntada. Per a fer-ho només haurem d'obrir el bunyol amb molt de compte, amb unes estisores o un ganivet afilat i emplenar-los amb la màniga pastissera. I ara, ja estan llestos per ser devorats, bona Setmana Santa!