El president d'Hostaleria d'Espanya anuncia que és normal que un cambrer treballi mitja jornada, de 12 a 00 h

José Luis Yzuel fa unes declaracions molt contundents, les quals el portaran a haver de demanar disculpes més endavant

Els cambrers han tingut i tenen drets?

És normal aquesta falta de personal en el sector?

El president d'Hostaleria d'Espanya

El president d'Hostaleria d'Espanya / IRMA COLLÍN

Cristina Clopés

Cristina Clopés

El president d'Hostaleria d'Espanya deixa clar que els cambrers s'estan queixant molt i que és normal treballar mitja jornada, l'equivalent segons ell a unes 12 hores diàries. A més, també deixa clar que treballar dissabtes, diumenges i festius, sembla una tragèdia i és el que s'ha fet tota la vida. Aquest va ser el discurs de José Luis Yzuel durant les jornades de la Confederació de Petites i Mitjanes Empreses.

Les seves dures declaracions han donat la volta a les xarxes socials i als mitjans.

'Treballar dissabtes, diumenges, festius... les hores, que fan 10 hores, collons! Quin mal'

Antonio Recio o José Luis Yzuel?

Antonio Recio o José Luis Yzuel? / -

Les declaracions del president no acaben aquí i continua dient que les condicions són les de sempre i considera que si un cambrer ha de treballar 10 hores no és greu. Segons els comentaris de diversos usuaris sembla que la versió de Jordi Sánchez a LQSA fent d'Antonio Recio, no està tan fora de lloc, treballar jornades de 12 hores és una mitja jornada i cobrar un sou miserable, també.

'Tota la vida al sector de l'hostaleria s'ha fet mitja jornada, de 12 a 00 h'

Ja fa uns quants anys que estem sentint a dir que el sector de l'hostaleria està molt tocat i que, cada vegada costa més trobar professionals que es vulguin dedicar a treballar en unes condicions tan pèssimes. Així doncs, potser és moment de reconsiderar la feina de l'hostaleria i posar-la en unes condicions dignes?

Segons l'Institut Nacional de la Seguretat Social i Onda Cero, entre 2016 i 2023, hi ha hagut un increment d'un 93,6% de baixes per depressió, estrès i ansietat i els professionals de l'hostaleria són els que sumen més baixes per aquests factors.

Després d'aquesta greu polèmica, el president d'Hostaleria d'Espanya ha demanat disculpes tot dient el següent: 'Em sap molt greu pel comentari fet com a broma, en un context en què parlàvem de la serietat del treball i és veritat que era contestar i sento haver-me equivocat en fer un acudit en un tema tan seriós".

Les respostes a les seves disculpes han estat molt dures i crítiques, demanant la seva dimissió i dient que això no era broma, quan ho estava dient, sabia perfectament que estava fent. Així doncs, veurem com acabarà l'assumpte! Mentrestant, salutacions als professionals del sector de l'Hostaleria i esperem que aquestes condicions es puguin resoldre com més abans millor.