L'Institut de la Dona va anunciar ahir que considera de "màxima gravetat" la intervenció d'un maltractador al programa Sálvame Deluxe, de Telecinco. I d'aquesta manera ho va traslladar ahir la directora d'aquest organisme, Laura Seara, als representants de la cadena. Seara, assegurava l'Institut en una nota de premsa, va comunicar a Telecinco que l'aparició del maltractador al programa és una "difusió d'una apologia de la violència contra les dones", i va mostrar la seva preocupació pels efectes que això comporta en la lluita contra aquesta xacra. Segons el comunicat, els representants de la cadena "s'han mostrat receptius a aquesta protesta i han reconegut que lamenten els fets, reiterant que no estaven previstos per part del programa". Per aquesta raó, les dues parts han acordat iniciar una sèrie de reunions amb la finalitat de col·laborar per a la millora de la representació de la imatge de les dones en el conjunt de la programació de Telecinco.

Malgrat la denúncia, Seara va reconèixer "l'adequada" reacció del presentador del programa, davant les esmentades manifestacions, si bé va estimar que és una obligació de les cadenes de televisió establir els filtres necessaris per impedir que personatges col·laboradors o convidats puguin denigrar les dones i atemptar contra la seva dignitat.

Javier Vázquez, un cop va saber que a persona que hi havia al plató era una maltractador, va cridar ràpidament a seguretat, va demanar silenci i es va disculpar davant l'audiència i el públic.

16 denúncies per "Sálvame"

L'Observatori de la Imatge de les Dones va rebre 16 queixes per continguts del programa Sálvame durant el 2010 que fan referència a la banalització de la violència sexual i els maltractaments, i per insults i vexacions a les dones.