El periodista Jordi Évole, director i presentador del programa Salvados, de La Sexta, ha estat el guanyador del IX Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán per "la seva feina en la renovació dels gèneres periodístics", segons informava ahir el Col·legi de Periodistes de Catalunya. El jurat del premi, creat el 2004 amb la voluntat de recordar de forma permanent la figura i l'obra del desaparegut escriptor, també reconeix a Évole "l'aproximació sense complexos a una realitat, la de la crisi, i l'establiment d'una agenda informativa pròpia i socialment necessària".

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, Évole, que obté el guardó en la categoria de periodisme generalista, ha desenvolupat la seva carrera professional a la ràdio, la premsa i la televisió, on dirigeix des del 2008 el programa Salvados, de La Sexta, un dels formats més renovadors en l'actual graella televisiva, que s'ha erigit com un dels bucs insígina de la cadena. En la seva trajectòria, el periodista de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) ha rebut altres premis, com dos Ondas.

El premi Vázquez Montalbán, que convoca el Col·legi de Periodistes de Catalunya, és decidit per un jurat format per representants del Grupo Planeta, Random House Mondadori i els diaris El País i El Periódico. En l'apartat de premsa esportiva, el guanyador ha estat el britànic Nick Hornby, autor de diverses novel·les com Fever Pitch. En edicions anteriors, el premi, que serà lliurat properament, va ser atorgat a periodistes com Maruja Torres, Anna Politkóvskaia, Tomás Alcoverro, Teresa Pàmies, Roberto Saviano, Juan José Millás, Eduardo Galeano o Fran Llorente.