El canal Cuatro estrena aquesta nit la sèrie d'investigació criminal Elementary, basada en els icònics personatges detectivescos creats per Arthur Conan Doyle i protagonitzada per Jonny Lee Miller i Lucy Liu. En aquesta nova adaptació televisiva nord-americana, el detectiu Sherlock Holmes canvia la seva tradicional Londres per l'atrafegada ciutat de Nova York, que es converteix en principal escenari de la ficció. Acabat de sortir d'un tractament de rehabilitació per la seva addicció a les drogues, es veurà obligat a conviure amb la seva sòbria tutora, la Dra. Joan Watson.

La seva brillant tasca com a assessor del Departament d'Homicidis de Scotland Yard va quedar enrere quan la seva addicció a les drogues el va obligar a passar un llarg període en un clínica de desintoxicació. Un cop completada la seva rehabilitació, el detectiu londinenc Sherlock Holmes, personatge a qui dóna vida Jonny Lee Miller, abandona la capital britànica per traslladar-se a Nova York, on comença a col·laborar amb el departament de policia de la ciutat. La seva prodigiosa memòria, la seva gran habilitat de persuació i el domini d'idiomes són algunes de les tècniques personals que Sherlock utilitzarà per intentar resoldre els casos criminals més singulars de la gran ciutat.

Summament intel·ligent, observador, fred, irònic, tenaç i enginyós haurà d'aprendre a conviure amb la nova companya que el seu pare ha buscat per a ell, la doctora Joan Watson (Lucy Liu). No obstant això, l'inquiet Sherlock no és com cap dels seus pacients anteriors i ser experta en addiccions amb prou feines li servirà per tractar l'excèntric detectiu.