Robert Downey Jr. prepara una nova versió de «Vertigen»

L’adaptació del clàssic de Hitchcock comptarà amb el creador de «Peaky Blinders», Steven Knight

Una escena de la pel·lícula «Vertigen», de Hitchcock.  | DDG

Una escena de la pel·lícula «Vertigen», de Hitchcock. | DDG / efe/ddg. madrid

efe/ddg. madrid

L’actor Robert Downey Jr. està produint, juntament amb Paramount, la nova versió de Vertigen, un dels grans clàssics de la filmografia d’Alfred Hitchcock, de la qual també podria ser protagonista. Segons informa la revista especialitzada Deadline, Paramount Pictures està desenvolupant l’adaptació de la cinta de suspens, que segueix la història d’un detectiu jubilat amb por a les altures a qui encarreguen investigar una dona que sembla estar posseïda per un esperit.

Steven Knight, creador de la sèrie Peaky Blinders, serà l’encarregat d’escriure el guió del projecte que Downey coprodueix amb la seva dona, Susan Downey, i el seu estudi Team Downey, així com la productora Davis Entretainment. Downey també podria protagonitzar la cinta i interpretar el detectiu a qui l’any 1958 l’actor nord-americà -guanyador de dos premis Oscar- James Stewart, va donar vida.

La història de Hitchcock va tenir la seva estrena al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i, encara que va ser poc valorat en el moment, ara s’ha convertit en un film clàssic dins de la trajectòria del cineasta anomenat el «mestre del suspens».

Robert Downey Jr. és conegut per donar vida a l’egòlatra superheroi de Marvel Iron Man.