El primer crim retransmès per Whatsapp arriba a Atresplayer

La plataforma estrena una docusèrie sobre el macabre assassinat d’una família comès per Patrick Nogueira, un familiar proper, a Pioz

L’assassí, Patrick Nogueira, durant el judici. | ATRESMEDIA

L’assassí, Patrick Nogueira, durant el judici. | ATRESMEDIA / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Agost de 2016. El petit poble de Pioz (Guadalajara) s’enfronta a una terrible tragèdia: l’assassinat d’un matrimoni i els seus dos fills (de tres i un anys), els cadàvers dels quals apareixen esquarterats i embolicats en bosses d’escombraries al seu xalet. La policia identifica les víctimes com una família brasilera i, per la brutalitat dels fets, estudia un possible ajustament de comptes. L’únic supervivent del terrible succés és Patrick, un nebot de 19 anys, que torna al Brasil i fa creure a tothom que pot ser el següent a morir. Ningú podia sospitar llavors el sorprenent gir que donaria el cas en només uns dies. No només per la identitat del responsable, el misteriós Patrick, sinó perquè la prova irrefutable contra ell al judici acabarien sent uns missatges que va enviar al seu millor amic des de l’escena del crim, convertint-se així en el primer assassinat compartit per Whatsapp.

Atresplayer Premium reconstrueix la història a No se lo digas a nadie, el seu primer true crime, que es troba disponible a la plataforma des d’aquest passat diumenge i que explorar un cas «que posa sobre la taula assumptes molt vigents», recalca la seva productora executiva, Luz Aldama.

La confessió de Patrick al seu amic Marvin, que va rebre els missatges des del Brasil, acabaria als telèfons del grup amb qui sortia de festa, que en aquell moment eren menors. Cap d’ells va dir res, fins que una noia, Jordana, va fer el pas. Tant ella com Marvin i la resta d’amics expliquen els seus motius. «Encara que el jove amb qui Patrick va compartir el crim només va accedir a ser entrevistat el dia que una jutgessa va considerar que ell no havia comès un delicte, que no era còmplice», puntualitza la productora, que aclareix que si la família de les víctimes no hagués accedit a participar-hi no haurien seguit endavant. A la docusèrie dirigida per Juan Carlos Arroyo també hi aporten el seu testimoni els investigadors que van treballar en el cas.