El talent ocult d'Eneko, finalista de Masterchef 11, que el Girona FC no va saber valorar

Un dels protagonistes del xou culinari va estar a prova l'estiu de 2008 però no va convèncer els gestors del club i va acabar anant al Sabadell

Els finalistes de MasterChef 11

Els finalistes de MasterChef 11 / Instagram

Redacció

L'onzena temporada de MasterChef ha tingut un protagonista inesperat: Eneko Fernández, exjugador de futbol, ha aconseguit arribar a la final d'aquest popular programa televisiu de Televisió Espanyola (TVE). L'exmigcampista aragonès, que va defensar els colors del Sabadell durant gairebé quatre temporades, era un dels trenta seleccionats d'aquesta edició, després d'un intens procés de selecció a escala estatal que ha atrafegat milers de persones.

El que poca gent sap és que Eneko també té un petit passat, no excessivament afortunat, amb el Girona FC. L'ara popular cuiner va estar a prova a l'equip de Montilivi l'estiu de 2008, provinent del Barça B, però no va convèncer els gestors del club gironí.

Fernández, que va arribar al CE Sabadell al mercat d'hivern de la temporada 2009-2010 i va viure l'ascens a la Segona Divisió amb el famós gol de Marc Fernández a Ipurua, va anotar sis gols en els 70 partits que va disputar amb l'equip.

Eneko Fernández, segon per l'esquerra, quan era jugador del Sabadell

Eneko Fernández, segon per l'esquerra, quan era jugador del Sabadell / MARC MARTI

Després de la seva etapa al Sabadell, va continuar la seva carrera a l'Oviedo, on va seguir aconseguint èxits i va experimentar un nou ascens de categoria. Finalment, el 2016, a causa de les continuades lesions al genoll, es va retirar del món del futbol al Tudelano. Ara però és més conegut pel seu bon fer als fogons.

La seva especialitat: els arrosos

En l'actualitat, treballa en una botiga d'una reconeguda marca de cafè i ha fet feines puntuals com a model. Fernández ha revelat que la seva especialitat a la cuina són els arrossos i sempre es proposa l'objectiu de trobar el punt de cocció perfecte perquè surtin impecables. A més, és un apassionat de la cuina internacional.

La seva presència a la final de MasterChef és tota una sorpresa per als espectadors, i l'exfutbolista ha aconseguit impressionar els jurats amb el seu talent culinari. Arribar fins a l'última etapa d'aquest programa tan mediàtic és un èxit per ell mateix, i Fernández ha demostrat que la seva passió per la cuina està a l'altura de la seva dedicació al futbol.