Els premis de Comunicació Local reconeixen a Jordi Molet

El periodista i exconseller delegat de «Diari de Girona» i «Regió 7» va rebre dimecres a la nit el guardó per la seva trajectòria en el món de la informació

El periodista Jordi Molet en una imatge d’arxiu. | MARC MARTÍ/ARXIU

El periodista Jordi Molet en una imatge d’arxiu. | MARC MARTÍ/ARXIU / ddg. granollers

ddg. granollers

El periodista Jordi Molet va rebre dimecres a la nit, en el marc de la gala de cloenda del Mercat Audiovisual de Catalunya, celebrada a l’espai Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers el, el Premi de Comunicació Local a la Trajectòria. Molet va desenvolupar la seva carrera a El 9 Nou, mitjà del qual va ser director general durant molts anys. També ha estat president de TVLocal.cat i conseller delegat de la productora Catalana de Televisió local i, fins a finals de l’any passat, va exercir de conseller delegat de Regió7, Diari de Girona i del setmanari Empordà, tres diaris del grup Prensa Ibérica.

En total als Premis de Comunicació Local 2023 s’hi han presentat un total de 60 projectes. El jurat, presidit pel periodista Juan Cal, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, ha tingut en compte aspectes com la proximitat, la creativitat i el talent. Així, en la categoria de Mitjans TV Mataró ha estat guardonada com a Millor Televisió «per la seva llarga trajectòria donant servei a la ciutadania i que l’ha situat com un dels grans canals de la televisió local de Catalunya». Ràdio Igualada ha estat premiada com a Millor Ràdio, per haver estat capaç, després de 80 anys, «d’actualitzar els seus continguts oferint programació de qualitat i nous formats tant informatius com d’entreteniment».

El premi a Millor Digital ha estat per a Pallars Digital, a qui el jurat ha tingut en compte «la comunicació local de qualitat d’aquest digital que ja compleix deu anys». El guardó per a Millor contingut de vídeo ha estat per Èpica. El llegat de la Fura dels Baus, una coproducció de Televisió de Badalona i La Fura dels Baus, mentre que País Invisible, de l’Associació Per la Difusió d’Occitània, s’ha endut el de Millor Contingut d’Àudio.

En la gala conduïda per les actrius i humoristes Mónica Ballesteros i Mireia Scatti d’Impro Barcelona, també es va atorgar el Premi Especial del Jurat 2023 a Josep Maria Codina, qui va ser director gerent del MAC (2009-2022).