La plataforma de TV3 llançarà un videojoc basat en «Crims»

El joc, basat en el reeixit format de Carles Porta, sortirà coincidint amb l’estrena d’una nova temporada i tindrà casos basats en la ficció per resoldre

Presentació de l’estratègia de videojocs de la CCMA a la seu de 3Cat. | ACN

Presentació de l’estratègia de videojocs de la CCMA a la seu de 3Cat. | ACN / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Videojocs com The last of us, The Witcher i Arcane han donat peu a exitoses sèries televisives. Però el camí també pot fer-se en sentit contrari. És el que passarà d’aquí a uns mesos amb Crims, el famós true crime de TV3, amb el qual la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) inaugurarà la seva nova estratègia en el sector del videojoc.

Coincidint amb l’estrena de la cinquena temporada de Crims a TV3, el mes de febrer vinent, la cadena llançarà al mercat Crims. Casos oberts, un videojoc desenvolupat per l’empresa d’Igualada Cubus Games i amb la complicitat de Goroka i True Crime Factory, productores del programa televisiu i de ràdio.

Basat en casos ficticis (al contrari que el programa original de Carles Porta, que aborda crims molt reals), el joc proposarà reptes intel·lectuals i d’habilitat als usuaris. L’objectiu final serà desenvolupar els dots d’investigació dels jugadors. El llançament també servirà per impulsar la primera de diverses accions que la Corporació (ara sota el nou nom de 3Cat) portarà a terme en els pròxims mesos per introduir-se més a fons en el sector del videojoc, «estratègic per a Catalunya», segons reconeix la presidenta de 3Cat, Rosa Gomà.

«És una manera de connectar amb els nous públics dins de l’àmbit digital», assenyala, un target clarament en expansió: pràcticament un de cada dos catalans (el 46%) es declaren consumidors d’aquest sector. Aquesta nova estratègia de 3Cat servirà també per «fomentar la llengua, la cultura i difondre el territori català dins del món del videojoc». Un dels objectius de 3Cat serà participar en coproduccions de videojocs amb empreses catalanes que «aportin valors a les marques i els continguts de 3Cat, segons la seva directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà i Font. Això permetrà a la Corporació ser present a les noves plataformes (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Steam), aportar continguts i, de passada, potenciar el català.